TKP: Eşitlik ve özgürlük kavgasının yıldızı Ekim Devrimi kutlu olsun

TKP: Eşitlik ve özgürlük kavgasının yıldızı Ekim Devrimi kutlu olsun

Türkiye Komünist Partisi, Ekim Devrimi'nin 100. yıldönümünde açıklama yayınladı.

Türkiye Komünist Partisi tarafından yapılan açıklamada, "Dünya işçi sınıfının ve emekçi halklarının en görkemli eseri Ekim Devrimi 100 yaşında" denirken, "Aradan geçen 100 yılın sonunda, eşitlik ve özgürlük için devrim mücadelesi her geçen gün daha güçlü ve daha acil bir ihtiyaç olarak kendini hissettiriyor. Ekim Devrimi, dünya işçi sınıfına ve emekçi halklara yol gösteren kılavuz olmaya, ışığıyla aydınlatan yıldız olmaya devam ediyor." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın tamamı ise şu şekilde;

EKİM DEVRİMİ 100 YAŞINDA

EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜK KAVGASININ YILDIZI EKİM DEVRİMİ KUTLU OLSUN

Dünya işçi sınıfının ve emekçi halklarının en görkemli eseri Ekim Devrimi 100 yaşında.

1917’de Rus işçilerinin kapitalist sömürü, baskı ve savaş politikalarına karşı ayağa kalkması, dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir büyük sıçramanın ilk adımı oldu. 1917’den başlayarak tüm dünya Ekim Devrimi’nin biçimlendirdiği koşullar altında yaşadı, yaşamaya da devam ediyor.

Ekim Devrimi, insanlığın eşitlik ve özgürlük yürüyüşünü dünyanın en ücra köşelerinde bile etkiledi. Tüm dünyada işçi sınıfı mücadelesinin, devrimci ve ilerici halk hareketlerinin ilham kaynağı oldu. Emperyalizme ve kapitalist sömürüye karşı mücadele eden halklar, Ekim Devrimi’nin ve onun eseri olan Sovyet ülkesinin desteğiyle güçlendi. Ekim ve Sovyetler Birliği, dünya kapitalizminin hırslarını ve planlarını onyıllar boyunca kursağında bıraktı.

Aradan geçen 100 yılın sonunda, eşitlik ve özgürlük için devrim mücadelesi her geçen gün daha güçlü ve daha acil bir ihtiyaç olarak kendini hissettiriyor. Ekim Devrimi, dünya işçi sınıfına ve emekçi halklara yol gösteren kılavuz olmaya, ışığıyla aydınlatan yıldız olmaya devam ediyor.

Tarihimizde Ankara Hükümeti’ni ve Milli Mücadele’yi tanıyan ilk devlet olan Sovyet Rusya, hem bağımsızlık savaşında hem de Cumhuriyet’in kuruluşu sırasında yoksul Türkiye halkının en büyük dostu ve yardımcısı olmuştur. Ülkemizin şimdilerde içine itildiği barbarlığın ve karanlığın yıkılması mücadelesinde, eşitlikçi ve devrimci bir cumhuriyeti yeniden kurma mücadelesinde, yani Sosyalist Cumhuriyet mücadelesinde de en büyük gücümüz ve ilham kaynağımız Ekim Devrimi olmaya devam ediyor.

İnsanlığın en büyük atılımı olan Ekim Devrimi dünya işçi sınıfının ve Türkiye emekçilerinin kurtuluş kavgasına yol gösteriyor.

Selam olsun Ekim Devrimi’ne ve devrimcilerine.

Büyük Ekim Devrimi’nin 100. yılı kutlu olsun.