TKP: 10 Ekim Saray Rejimi’nin kod adıdır!

TKP: 10 Ekim Saray Rejimi’nin kod adıdır!

TKP tarafından 10 Ekim Katliamı’nın ikinci yılına ilişkin “10 Ekim Saray Rejimi’nin kod adıdır!” başlıklı bir açıklama yapıldı.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) 10 Ekim’de IŞİD tarafından Ankara Garı önünde gerçekleştirilen ve 102 yurttaşın hayatını kaybetmesine neden olan saldırının ikinci yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

“Suçlu sadece IŞİD adıyla bilinen cihatçı katiller değil, onlara göz yuman, destek sunan, her fırsatta kucak açan Saray iktidarıdır” denilen açıklama şöyle:

“Bundan tam iki yıl önce 10 Ekim günü Ankara’da düzenlenen ve onbinlerce yurttaşımızın neşe ve coşkuyla katıldığı Emek, Barış ve Demokrasi mitingine yapılan canlı bomba saldırısı sonucu 102 insanımızı kaybettik. O gün yaşananların tarifi ve acısı nasıl mümkün değilse, aradan geçen sürede bu katliamı ve katliamın sorumlularını unutmamız da öyle mümkün değildir. 

Saray Rejimi’nin ayakta kalmak uğruna içerde ve dışarda sürdürdüğü savaş politikası ülkemizi bir katliamlar ülkesi haline getirmiştir. Suçlu sadece IŞİD adıyla bilinen cihatçı katiller değil, onlara göz yuman, destek sunan, her fırsatta kucak açan Saray iktidarıdır. 

O günden bugünlere her türlü hukuksuzluk ve ahlaksızlık ile devam eden faşizan baskı ve uygulamalar, 10 Ekim’in devamıdır. 10 Ekim, bugün Türkiye’de iktidarda olan AKP/Saray Rejimi’nin kod adıdır.

Katilleri ve onlara emri verenleri tanıyoruz. Emri kimler verdiyse hesabını da onlardan soracağız.

10 Ekim günü miting alanında yerimizi alırken söylediğimizi tekrarlıyoruz: Ülkemizin kurtuluş mücadelesini hiçbir saldırı durduramayacak. Barışa, kardeşliğe ve özgürlüğe olan inancımızı hiçbir güç sarsamayacak.

Yaşasın barış, kardeşlik ve özgür geleceğimiz.”