TJA: İran'da tutuklu bulunan Nesrin Sotoudeh serbest bırakılsın

TJA: İran'da tutuklu bulunan Nesrin Sotoudeh serbest bırakılsın

TJA, İran’da tutuklanan ve 38 yıl hapis cezasına çarptırılan avukat Nesrin Sotoudeh’in serbest bırakılmasını istedi.

Özgür Kadın Hareketi (TJA); İran’da tutuklanan ve 38 yıl hapis cezasına çarptırılan insan hakları avukatı Nesrin Sotoudeh’in serbest bırakılmasını istedi. 

TJA'nın, İran’da tutuklanan ve hapis cezasına çarptırılan avukat Nesrin Sotoudeh’e ilişkin yaptığı açıklamada, erkek egemen zihniyetinin kurumsallaşmasına, baskılarına ve saldırılarına karşı kadınların yüzyıllardır mücadele ettiği vurgulandı. Ortadoğu’da ulus devletlerin karakterleri benzerlik gösterse de, her biri dayandığı tarihsel arka plan ve oluşum itibarıyla farklılık taşıdığı kaydedilen açıklamada, Türkiye’de AKP iktidarının son 15 yıldaki kadın karşıtı politika ve uygulamalarına dikkat çekildi. 
 
İMZA KAMPANYASINA DESTEK
 
MezopotamyaAjansı'nda yer alan habere göre derin bir kriz yaşayan ulus devletlerin, özde Ortadoğu olmak üzere dünyanın her yerinde kadınlara yönelik kıyım politikalarını yürüttüğü ifade edilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Erkek egemen ideolojinin kendini kurumsallaştırdığı devletlerden biri olan İran; ırkçı, dini istismar eden, cinsiyetçi politikalarıyla kadınları ve toplumu baskı altına almaya çalışmaktadır. Bu baskı ve eşitsiz sisteme karşı buldukları her zeminde baş kaldıran, özgürlük mücadelesini yürüten kadınlar en ağır cezalara mahkum edilmektedir. Başörtüsü karşıtı eylem yapan kadınları ve muhalif siyasetçileri savunduğu için; avukat ve insan hakları savunucusu Nesrin Sotoudeh, 148 kırbaç ve 38 yıl hapis cezasına çarptırıldı. TJA olarak Ortadoğu’da erkek egemen zihniyetin baskı ve saldırılarına karşı direnen tüm kadınların mücadelelerini sahipleniyoruz. Nesrin Sotoudeh için ‘change.org’ başlatılan İmza kampanyasına destek veriyor, herkesi destek olmaya davet ediyoruz. Nesrin derhal koşulsuz serbest bırakılmalı.”