Tiyatrocu Nazlı Masatçı oynadığı rol yüzünden tutuklandı

Tiyatrocu Nazlı Masatçı oynadığı rol yüzünden tutuklandı

Tiyatro oyuncusu Nazlı Masatçı'ya oynadığı rol gerekçe gösterilerek açılan dava sonuçlandı. Masatçı, 30 Ocak tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Yenikapı Tiyatrosu oyuncularından Nazlı Masatçı, bir performanstan dolayı “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla yargılandığı davadan ceza aldı. Masatçı, verilen cezanın infazı için 30 Ocak'ta tutuklanarak İzmir Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Masatçı’nın tutuklanmasına ilişkin ailesi ve tiyatrocu arkadaşları konuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde bir açıklama yapacaklarını belirtti.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Yenikapı Tiyatrosu oyuncularından Medine Çam ise “Nazlı’yı orada yalnız bırakmamak için herkesi mektup yazmaya çağırıyorum” dedi. 

NE OLMUŞTU?

2010 yılında Edebiyatçı Nikolay Gogol'un "Palto" adlı tiyatro oyununu oynayan İzmir Yenikapı Tiyatrosu'nun altı oyuncusuna 2012 yılında İzmir 20. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından "Halkı askerlikten soğutmak" suçlamasıyla beşer ay hapis cezası verilmişti.

DAHA FAZLA