TİS görüşmeleri sonuç vermedi: Ataşehir Belediyesi işçileri grev kararını astı

TİS görüşmeleri sonuç vermedi: Ataşehir Belediyesi işçileri grev kararını astı

Genel-İş ile Ataşehir Belediyesi arasında 5 aydır süren TİS görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması sebebiyle bugün belediye işçileri grev kararını astı.

İzel Sezer - @izelsezer

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel-İş Sendikası ile Ataşehir Belediyesi arasında aylardır süren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşmanın sağlanamaması üzerine işçiler grev kararı alarak grev ilanını belediye astı.

Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube ile Ataşehir Belediyesi arasında 5 aydır süren ve yaklaşık 2 bin işçiyi ilgilendiren TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için işçiler grev kararı aldı.

12 TEMMUZ'DA GREVE ÇIKACAKLAR

Bugün grev ilanını asan işçiler, anlaşmanın sağlanamaması durumunda 12 Temmuz'da greve çıkacak.

İleri'ye konuşan Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan, Genel-İş ile Ataşehir Belediyesi arasında süren TİS görüşmelerini şöyle anlattı:

"Gelinen aşamada hakların talepleri ve taleplerin masadaki pazarlığı için 18 Haziran'da ilk oturumumuzu gerçekleştirdik. Bu oturum tanışma toplantısıydı. 1 Temmuz'da da ikinci oturumumuz gerçekleşti. Bu oturumda da idari teknik maddeler görüşüldü ve yaklaşık 30 maddenin 21 maddesi geçti. Sonrasında da 3 Temmuz'da görüşülen yaklaşık 30 maddenin 15 tanesi geçirilerek tutanak altına alındı."

İŞÇİLERİN TALEPLERİ NET!

"Görüşülen oturumlarda işçi arkadaşlarımızın 40 saat çalışma, asgari ücret, yol-yemeğin iyileştirilmesi ve iş güvencesi gibi haklı talepleri vardı, bu talepleri de ilettik.

Dün duyurumuzu yaptık, 'uyuşmazlık' tutanağımız tutulmuş olduğu için uyuşmazlığın sonucunda grev kararını bugün asmamız gerekiyordu ve işçilerimizin, üyelerimizin katılımıyla grev kararını binamıza astık."