Tireliler Jeotermale Karşı Eylem Yaptı

Tireliler Jeotermale Karşı Eylem Yaptı

Tire ilçesinde bir firmanın incir, zeytin ve ceviz ağaçlarının bulunduğu alanda jeotermal kaynak arama yapmak isteyen yetkilileri jandarma eşliğinde bölgeye girmek isteyince halk oturma eylemi yaparak izin vermedi.

İzmir'de tarımsal üretiminin büyük bölümünün yapıldığı, verimli arazilerin olduğu Küçük Menderes Havzası'nda yer alan, Tire'nin kırsal Başköy Mahallesi Yayla Yakası mevkisinde jeotermal kaynak aramak için sondaj çalışmasına başlamak isteyen bir firmanın, jandarma ekipleriyle bölgeye gitmesine halk tepki gösterdi.

Tire, Başköy mahallesinde sondaj çalışması yapacak şirket yetkilileriyle görüşme yaptığı iddia edilen H.A, mahalle sakinleriyle önceki gün tartıştı. Tartışmanın ardından H.A. ile E.E. arasında çıkan kavgada H.A, E.E'yi bıçakla yaraladı.

TEPKİLER ÜZERİNE ERTELENDİ

Hastaneye kaldırılan E.E'nin hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi. H.A. ise saklandığı yerde gözaltına alındı.

Öte yandan, şirket yetkililerin mahallelilerle bugün yapacağı görüşme öncesinde jandarma ekiplerinin tedbir aldığı, şirket yetkililerinin ise gerginlik nedeniyle programını ertelediği öğrenildi.

Jandarma ekiplerinin mahalleye gelmesinin ardından, mahalle sakinleri oturma eylemi yaptı.

MAHALLELİ 'JEOTERMAL'CİLERİ ALIKOYMUŞTU

Tire'nin Başköy Mahallesi'nde, bir firma tarafından jeotermal kaynak aramak için yapılan ÇED başvurusu, geçimini o bölgede yetişen incir, ceviz ve zeytin ağaçlarından elde ettikleri ürünleri satarak sağlayan mahalle sakinlerinin tepkisini çekmişti. Önce mahallede eylem yaparak projeye onay verilmemesini isteyen vatandaşlar, daha sonra ise inceleme yapmak için mahalleye giden Tire Mal Müdürlüğü'nden 5 kişiyi, alıkoymuştu..  (AA)

DAHA FAZLA