'Beni bu düzeniniz öldürür' diyen TIR şoförü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

'Beni bu düzeniniz öldürür' diyen TIR şoförü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Koronavirüs Türkiye'yi etkisi altına almışken, AKP'nin salgına karşı aldığı tedbirlere tepki gösteren TIR şoförü Malik Baran Yılmaz, savcılıktaki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkıp dünyanın dört bir yanına yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'yi de etkisi altına almasının ardından, AKP'nin salgına karşı aldığı önlemler büyük tepki çekmişti.

AKP iktidarının aldığı tedbirlere tepki gösteren on binlerce yurttaştan biri olan TIR şoförü Malik Baran Yılmaz'ın, yayınladığı videonun sosyal medyada viral olmasının ardından çok sayıda polisle evine baskın yapıldığı, bilgisayar ve telefonuna el konularak gözaltına alındığı bildirilmişti.

Savcılığa sevk edilen Yılmaz, buradaki ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Yılmaz paylaştığı videoda “Emekli, memur ve zengin değilim. İşçiyim, TIR şoförüyüm. Çalışmasam ekmek yok. Ha senin lafınla açlıktan ölmüşüm, ha virüsten ölmüşüm. Ama beni bu virüs öldürmez, beni senin bu düzenin öldürür.” diyerek tepki göstermişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gazeteci Cüneyt Özdemir'in Youtube kanalına yaptığı açıklamada, "Gariban olup olmadığına, arkasında bir niyet olup olmadığına ben bakarım. Milletimizi tahrik edecek sürekli buradan hem devletin yaptıklarına, hem milletin evde gösterdiği sabra, tahammüle, bu birlikteliğe sıkıntı düşürebilecek bir paylaşım yapmanın veya meseleyi karıştırmanın olduğunu ben şahsen düşünmüyorum. E herkes zorluk çekiyor, herkes evde" ifadelerini kullandı.