TİP'ten 'Squid Game' temalı video: Erdoğan'ın sözleri hatırlatıldı

TİP'ten 'Squid Game' temalı video: Erdoğan'ın sözleri hatırlatıldı

Videoda Erdoğan'ın "Bugün Anadolu'da benim vatandaşım çöpten rızık topluyorsa, pazarlardan atık topluyorsa, meydanlar 'açız' diye bağırıyorsa, ev kirasını elektriği suyu ödeyemiyorsa, yüzde ellisi yoksulluk sınırının altındaysa ülkeyi bu hale mevcut hükümet getirmiştir" sözleri kullanıldı.

İleri Haber

TİP, Twitter hesabından internet dizisi ‘Squid Game’ temalı bir videoda paylaştığı. Videoda, Erdoğan’ın iktidar gelmeden önce ekonomiye dair söylediği sözler ile iktidarı döneminde halkın yoksulluğundan örnekler paylaşıldı.

AKP’nin ülkeyi sürüklediği ekonomik çukur derinleşiyor. Merkez Bankası’nın faiz indirimiyle yükselişini tüm hızıyla sürdüren dolar/TL 10 liraya doğru yol alırken, halk gün geçtikçe yoksullaşmaya devam ediyor.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) de sosyal medyadan yayınladığı video ile bu duruma dikkat çekti. Son dönemin popüler internet dizisi ‘Squid Game’ temasıyla paylaşılan videoda Erdoğan'ın "Bugün Anadolu'da benim vatandaşım çöpten rızık topluyorsa, pazarlardan atık topluyorsa, meydanlar 'açız' diye bağırıyorsa, ev kirasını elektriği suyu ödeyemiyorsa, yüzde ellisi yoksulluk sınırının altındaysa ülkeyi bu hale mevcut hükümet getirmiştir" sözleri kullanıldı.