TİP'ten, Sol Parti ve KESK'e ziyaret

TİP'ten, Sol Parti ve KESK'e ziyaret

TİP heyeti, Sol Parti ve KESK'i ziyaret etti. Sol Parti ile yapılan görüşmede iki parti temsilcileri de AKP-MHP ittifakının öncülük yaptığı Saray Rejimi'nden kurtuluşun öncelikli hedef olduğunu vurgularken, KESK ziyaretinde de emek mücadelesi üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

İleri Haber

TİP heyeti, olası seçimlere ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere Sol Parti'yi ziyaret etti. Görüşmede, ülkede bir yeniden kuruluş için sol-sosyalist güçlerin sorumluluk alması gerektiği vurgulandı. Heyet, gün içindeki ikinci görüşmede ise KESK'i ziyaret etti ve ve emek mücadelesi üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

MYK Üyesi Doğan Ergün ve Parti Sözcüsü Sera Kadıgil'den oluşan Türkiye İşçi Partisi (TİP) heyeti, ülke siyaseti ve olası seçimlere ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere Sol Parti'yi ziyaret etti. 

Sol Parti adına Başkanlar Kurulu üyeleri İlknur Başer, Gizem Gül Kürekçi ve MYK Üyesi Göksu Cengiz'in yer aldığı görüşmede, TİP heyeti "Kurtuluş ve Kuruluş İçin… Bir Yol Var!" başlıklı deklarasyonda yer alan temel ilkeler ve tutumunu paylaştı.

TİP heyeti, olası bir parlamento seçimlerinde Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı dışında, Saray Rejimi'ne direnen kesimleri temsil eden; eşitlik, özgürlük, laiklik, demokrasi, adalet ve barış talebini yükseltecek bir üçüncü alternatifin yaratılması için önerilerini dile getirdi.

İki parti temsilcilerinin de, AKP-MHP ittifakının öncülük yaptığı Saray Rejimi'nden kurtuluşun öncelikli hedef olduğunu vurguladığı görüşmede, ülkede bir yeniden kuruluş için sol-sosyalist güçlerin sorumluluk alması gerektiği ifade edildi.

İKİNCİ ZİYARET KESK'E

TİP, gün içinde ikinci ziyaretini ise Genel Başkan Erkan Baş ve beraberindeki heyet ile Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu’na (KESK) gerçekleştirdi. Ziyarette 2022 yılı bütçesi ve emek mücadelesi üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.