TİP'ten sabotaj girişimine ilişkin açıklama: 'Türkiye İşçi Partisi hiçbir karanlık odağın gözdağına boyun eğmez!'

TİP'ten sabotaj girişimine ilişkin açıklama: 'Türkiye İşçi Partisi hiçbir karanlık odağın gözdağına boyun eğmez!'

TİP, Hatay'da parti faliyetleri için kullanılan aracın bijonlarının kimliği belirsiz kişiler tarafından gevşetilmesine ilişkin açıklama yayımladı. Açıklamada "Türkiye İşçi Partisi hiçbir karanlık odağın gözdağına boyun eğmez" ifadelerine yer verildi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP); Hatay İl Örgütü ile TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu'nun parti faliyetleri için kullandığı aracın 5 bijonunun kimliği belirsiz kişiler tarafından gevşetilmesine ilişkin açıklama yayımladı.

TİP'in sabotaj girişimlerine karşı boyun eğmeyeceği belirtilen açıklamada "Yoldaşlarımızın canına kast eden bu alçakça saldırının failleri bilsinler ki hiçbir güç Türkiye İşçi Partisi’ni yolundan döndüremez. Türkiye İşçi Partisi hiçbir karanlık odağın gözdağına boyun eğmez" denildi.

Açıklamada ayrıca "Konuyla ilgilenen Valilik, Emniyet görevlileri ve teknik personelin ön incelemesinde araca kasıtlı olarak müdahale edildiği ve aracın takla atmasının hedeflendiği belirtilmiştir" ifadelerine yer verildi.

"Failler bulunana ve gerekli cezayı alana kadar konunun takipçisi olacağız" denilen açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Bugün Genel Başkan Yardımcımız Hatay milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu'nun ve Hatay İl Örgütümüzün parti faaliyetleri için kullandığı araca, lastik bijonları gevşetilerek sabotaj düzenlendiği anlaşılmıştır.

Aracı kullanan yoldaşımız herhangi bir kaza yaşanmadan durumu fark etmiştir ve kendisinin sağlık durumu iyidir.

Ancak şans eseri hiç kimsenin zarar görmemiş olması durumun ciddiyetini hafifletemez.

Konuyla ilgilenen Valilik, Emniyet görevlileri ve teknik personelin ön incelemesinde araca kasıtlı olarak müdahale edildiği ve aracın takla atmasının hedeflendiği belirtilmiştir.

Yoldaşlarımızın canına kast eden bu alçakça saldırının failleri bilsinler ki hiçbir güç Türkiye İşçi Partisi’ni yolundan döndüremez. 

Türkiye İşçi Partisi hiçbir karanlık odağın gözdağına boyun eğmez.

Failler bulunana ve gerekli cezayı alana kadar konunun takipçisi olacağız."

 NE OLMUŞTU?

TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Hatay'ın Antakya ilçesinde ve bölgede parti faliyetleri için kullandığı aracın 5 bijonunun kimliği belirsiz kişiler tarafından gevşetildiğini duyurmuştu.

Barış Atay açıklamasında "Antakya’da ve bölgede Partimizin faaliyetlerinde kullandığımız araç. Yolda giderken, 2 bijon yerinden çıktı. Servis, 5 bijonun da gevşetilmiş olduğunu belirtti. Bu müdahalenin, tahmin ettiğimiz şey olmadığını umuyoruz. O yüzden uyarıyoruz! Sorumlusunu ya siz bulursunuz ya da biz!" ifadelerine yer vermişti.