TİP'ten Pendik'te halk buluşması

TİP'ten Pendik'te halk buluşması

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Pendik'te yurttaşlarla buluştu. Baş, burada yaptığı konuşmada, sosyalizm hedefine ulaşılmasında olduğu gibi Saray Rejimi’nin yıkılmasında da esas gücün işçi sınıfı ve onun örgütlü mücadelesi olduğunun altını çizerek Türkiye işçi sınıfının gücünün önünde hiçbir gücün duramayacağını söyledi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) “Meclis’i halka, halkı Meclis’e taşıyoruz” sloganıyla halk buluşmalarını sürdürüyor. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, bu kapsamda İstanbul'un Pendik ilçesinde yurttaşlarla bir araya geldi.

Pendik Bosna-Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde düzenlenen etkinlik öncesinde, Erkan Baş ve TİP heyeti derneğin başkanı Erdoğan Erden ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti.

Anadolu yakasında yaşayan Boşnakların örgütlülüğunun önemine dikkat çekilen ziyaretin ardından derneğin konferans salonunda halk buluşması düzenlendi.

Burada açılışı yapan Erdoğan Erden'den sonra sözü alan Erkan Baş, Türkiye’nin içinden geçtiği dönemin temel özelliğinin piyasacılık ve gericilik kavramlarıyla anlaşılabileceğini belirtti. 17 yıldır iktidarda olan AKP’nin ülkeyi en çok işçiler ve emekçiler açısından cehenneme çevirdiğini vurgulayan Baş, sosyalizm hedefine ulaşılmasında olduğu gibi Saray Rejimi’nin yıkılmasında da esas gücün işçi sınıfı ve onun örgütlü mücadelesi olduğunun altını çizdi.

Türkiye İşçi Partisi’nin ülkede işçi sınıfının politik örgütlülüğünü sağlamak için kurulduğunu da belirten Baş, AKP iktidarının 31 Mart’ta aldığı darbenin daha da ilerletilmesi için işçi sınıfının bağımsız ve örgütlü bir politik güç olarak siyaset sahnesine egemen olmasının şart olduğunu söyledi. Erkan Baş, önümüzdeki 1 Mayıs’ın bu açıdan da önem kazandığını hatırlatarak Türkiye işçi sınıfının gücünün önünde hiçbir gücün duramayacağını sözlerine ekledi.

Erkan Baş, sözlerini bitirmeden önce derneğin tüzük ve programına uygun br çalışma yapması gerektiğini ve derneğin, Boşnak halkının sorunlarıyla kültürüne eğilmesi gerektiğini belirtti. Hiçbir partinin derneği siyasi faaliyet alanı olarak görmemesi gerektiğini vurgulayan Baş, hem parlamentoda hem de toplumsal destek anlamında TİP'in derneği destekledigini ifade etti.

Soru cevap şeklinde devam eden ve Boşnak mahallesinden katılımın yoğun olduğu etkinlik sonrasında dernek yöneticileri, Erkan Baş'a dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdiler ve dernek çalışmalarını anlattılar.