TİP'ten Merkez Bankası önünde eylem: 'Batırdınız, yargılanacaksınız'

TİP'ten Merkez Bankası önünde eylem: 'Batırdınız, yargılanacaksınız'

TİP İstanbul il Örgütü, Merkez Bankası binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Batıranları yargılayacağız! Yoksullaştıranları yargılayacağız! Sizin ekmeğinizi çalanlardan hesap soracağız" denildi.

İleri Haber

İstanbul'da Merkez Bankası binası önünde bir araya gelen Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri, "Batıranları yargılayacağız" diyerek Saray'a seslendi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, Karaköy'de bir araya gelerek Merkez Bankası önünde basın açıklaması yaptı. Türkiye'nin AKP iktidarı tarafından yıkıma sürüklendiği belirtilen açıklamada "Saray’dan kurtulmak için, emekçilerin haklarına sahip çıkmak için Bir Yol Var" denildi ve "Batıranları yargılayacağız! Yoksullaştıranları yargılayacağız! Sizin ekmeğinizi çalanlardan hesap soracağız! Türkiye’yi yoksulluktan kurtarıp aydınlığa çıkaracağız!" ifadeleri kullanıldı.

TİP İstanbul İl Örgütü tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"Türkiye, Saray Rejimi eliyle her geçen gün daha da yoksullaştırılıyor. Milyonlarca insan, her yeni güne daha da fakir uyanıyor. Ekonomik krizin ve iflasın sorumlusu olanlar ise Saray’larda keyfine bakıyor, halkın gerçek sorunlarını duymazdan geliyor.

Yönetme ehliyetini tamamen kaybetmiş AKP iktidarı, kendi menfaatlerine sahip çıkmak için memleketi yıkıma sürüklüyor. Türk Lirası her geçen gün eriyor, değer kaybediyor. Türkiye tarihinin en büyük yoksulluğunu, işsizliğini, açlığını AKP döneminde yaşıyoruz.

Bu ekonomik tablonun tek kazananı ise AKP ve onun patron sınıfı oluyor. Ucuz işgücü cennetine dönüştürdükleri Türkiye’yi dilediklerince yağmalıyorlar. İşçilerin haklarını gasp ediyorlar, her gün yeni bir zam haberi veriyorlar, sonra milyonlarca emekçiden hallerine şükretmesini istiyorlar.

Değerli yurttaşlar, bize yoksulluktan ve açlıktan başka bir şey vaat etmeyen bu düzenden çıkış için Bir Yol Var. Türkiye’yi 1 dakika daha yönetme kabiliyeti kalmamış Saray’dan kurtulmak için, emekçilerin haklarına sahip çıkmak için Bir Yol Var. 

Emekçi halkımıza buradan, Merkez Bankası İstanbul Şubesi’nin önünden sesleniyoruz: Batıranları yargılayacağız! Yoksullaştıranları yargılayacağız! Sizin ekmeğinizi çalanlardan hesap soracağız! Türkiye’yi yoksulluktan kurtarıp aydınlığa çıkaracağız!"