TİP'ten maden ocağındaki iş cinayetine ilişkin açıklama

TİP'ten maden ocağındaki iş cinayetine ilişkin açıklama

TİP, Zonguldak'ın Kilimli ilçesindeki özel bir maden ocağında gece saatlerinde meydana gelen patlama sonucu 3 işçinin ölmesi üzerine sosyal medya hesaplarından bir açıklama yayınladı.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP); gece saatlerinde Zonguldak'ın Kilimli ilçesindeki özel bir maden ocağında meydana gelen patlama sonucu oluşan göçükte 3 işçinin hayatını kaybetmesi üzerine sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama yayınladı.

Yalnızca bu sene Kilimli'de iş cinayetlerine kurban giden işçi sayısının 7 olduğunun aktarıldığı açıklamada, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ın yaşanan iş cinayetine ilişkin söylediği "Hayatlarından umut yok" sözlerine de vurgu yapıldı. Açıklamada, valinin sözlerine dair "Bu anlayışın sahipleri de umudumuz yok dedikleri o hayatların gün ışığından alacakları olduğunu ve mutlaka hesabının sorulacağını bilsinler" ifadeleri kullanıldı.

KİLİMLİ'DE İŞ CİNAYETLERİ SÜRÜYOR!

Zonguldak'ın Kilimli ilçesindeki bir maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında 3 işçi kardeşimiz yaşamını yitirdi. 

Bölge köstebek yuvası gibi üç beş kişilik aile işletmelerinden on beş yirmi kişinin kazdığı galerilere kadar yüzlerce denetimsiz ocakla dolu. Kilimli'de sadece bu sene iş cinayetlerine kurban giden işçi sayısı 15 Nisan'da 1, 30 Nisan'da 1 ve 7 Temmuz'da 2 olmak üzere 4 candır ve bugünkü patlamayla bu sayı 7'ye ulaşmıştır.

Yine ocak önünde çaresizce bekleyen aileleri görüyor, yine devlet yetkililerinin rutin açıklamaları duyuyoruz: "Maden kazaları olmaya devam ediyor... Detayları bilmiyoruz... Kurtarma çalışmaları sürüyor... HAYATLARINDAN UMUT YOK...”

Bu sözlerin ve arkası kesilmeyen iş cinayetlerinin, "bu işin fıtratında var" diyen anlayışın ürünü olduğunu biliyoruz. 
Bu anlayışın sahipleri de umudumuz yok dedikleri o hayatların gün ışığından alacakları olduğunu ve mutlaka hesabının sorulacağını bilsinler.