TİP’ten Leyla Güven’i ziyaret ve direnişe destek

TİP’ten Leyla Güven’i ziyaret ve direnişe destek

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve Hatay Milletvekili Barış Atay Leyla Güven'i ziyaret etti.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ve Hatay Milletvekili Barış Atay açlık grevinin 120'nci gününde olan Leyla Güven'i ziyaret etti.

'İKTİDAR TÜRKİYE HALKINA AÇTIĞI SAVAŞLA İKTİDARINI KORUMAYA ÇALIŞIYOR'

TİP Genel Başkanı Erkan Baş Leyla Güven'in evinin önünde "Açlık grevinin 120'nci gününde Leyla Güveni ziyaret ediyoruz. Türkiye'nin gündemini yoğun bir biçimde yerel seçim meşgul ediyor ancak bir taraftan da asla unutmamamız gereken, gündemde ikinci sıraya alma şansımızın olmadığı ve gittikçe yayılan bir direniş var. Çok uzun zamandır AKP iktidarının Kürt emekçileri üzerinde Türkiye halklarına karşı açtığı bir savaş var. Bu savaşla iktidar kendi koltuğunu korumayı amaçlıyor, halklarımızı birbirine karşı kışkırtmayı ve düşmanlaştırmayı amaçlıyor. Sadece Diyarbakır'da, Van'da, Batman'da ve Kürt illerinde değil Türkiye'nin her noktasında bunun yansımalarını görüyoruz" dedikten sonra "Açık ki bu ülkeyi yönetenler, kendi bekalarını, kendi geleceklerini bu savaş politikalarının arkasında görüyorlar, Türk ve Kürt yoksullarının karşı karşıya gelmesinde görüyorlar ve buna uygun bir politika geliştiriyorlar. Doğaldır ki bu halkın en güzel evlatları buna karşı en önde bir direniş bayrağı açmış durumdalar" diye ekledi.

'ARKADAŞLARIMIZIN HEPSİNİN BARIŞ DOLU GÜNLERDE YAŞAMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ'

Baş, konuşmasına "Hakkari milletvekili olarak seçilmesine rağmen cezaevinde haksız hukuksuz bir biçimde tutulan ve halkının ona verdiği görevi, barış talebini, eşitlik talebini, özgürlük talebini ifade etmesine izin verilmeyen Leyla Güven, sadece kendisiyle sınırlı tutmayarak Türkiye'nin tümünün bir sorunu olarak gördüğü tecritin kaldırılması ve barışa giden yolun tekrar açılması için bir açlık grevine başladı. Biz bu talebin Türkiye'nin her yerinde barış isteyen insanların ortak talebi olduğunu söylemek için buradayız. Ayrıca Leyla Güven'le başlayan bu direnişin Avrupa'da, diğer Kürt illerinde, özellikle cezaevlerinde binlerce tutsağın açlık greviyle bütünleşmesi, büyümesi ve yaygınlaşması, bu talebe yaygınlık kazandırdı. Bu son derece yasal, meşru talebin gerçekleşmesi, arkadaşlarımızın hepsinin barış dolu günlerde yaşaması için elimizden geleni yapacağız" diyerek devam etti. 

Erkan Baş ve Barış Atay, Leyla Güven'i ayrıca Güven'in kızı Sabiha Temizkan'la görüşüp dayanışma duygularını ilettiler.