TİP'ten Hopa'da halk buluşması

TİP'ten Hopa'da halk buluşması

TİP Genel Başkanı Baş, Hopa'da yurttaşlarla buluştu. Baş, burada yaptığı konuşmada, Meclis kürsüsünü, sosyalizmin sesinin duyurulması için bir araç olarak gördüğünü söyledi.

(İleri Haber - Hopa) Türkiye İşçi Partisi (TİP) “Meclis’i halka, halkı Meclis’e taşıyoruz” sloganıyla halk buluşmalarını sürdürüyor. TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, bu kapsamda Artvin’in Hopa ilçesinde yurttaşlarla bir araya geldi.

Titanik Kafe’de düzenlenen toplantıda, konuşmasına “Türkiye’de siyaset, seçilmiş kişileri genellikle halktan koparmaya çalışıyor. Seçilmiş kişilere süperman, gibi bir kahraman gibi davranıyoruz. Biz bunu istemiyoruz. Halk kendisini kurtarabilir” sözleriyle başlayan Baş, toplantının halk örgütlenmesinin zor olduğu bir dönemde yapıldığını belirtti.

Halkın daha önce birçok defa kurtarıcı aradığını vurgulayan Baş, “Kendimizden başka her türlü kurtarıcıyı aradık. Ancak AKP ne zaman kontrolü kaybetse, buna halk tepkileri neden oldu” derken Tekel Direnişi, liselilerin ÖSYM Direnişi ve Haziran Direnişi’ni örnek olarak gösterdi. Baş, “Bu iktidardan kurtulmak için halk hareketi olmazsa olmazdır” dedi.

‘GEZİ, 12 EYLÜL’DEN BU YANA İNATLA DEVRİMCİLİĞE DEVAM EDENLERİN HAREKETİDİR’

Konuşmasının devamında, özellikle son dönemde iktidar tarafından yoğun saldırıya uğrayan Haziran Direnişi’yle ilgili ise “Gezi Direnişi bir dönemin zirvesidir. Bizim eserimizdir. 12 Eylül’den bu yana inatla devrimciliğe devam edenlerin hareketidir. Gezi’ye ‘zirve’ diyoruz. Ancak ilerlemeye devam etmezsen de düşmeye başlarsın. Daha ilerisini yapmak için kendimizi geliştirmemiz gerek” ifadelerini kullandı.

‘YENİ DÖNEMDE DEVRİMCİLEŞMEYE İHTİYAÇ VAR’

Yeni dönemde yeniden devrimcileşmeye ihtiyaç olduğunu söyleyen Baş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Özellikle 12 Eylül’den bu yana hiçbir örgütü ayrı tutmadan söylüyorum. İşçi sınıfından kopuk bir tablo görüyorum. İşçilerden kopuk, işçi sınıfından kopuk bir sosyalist hareket sağlıksızdır. Devrimcileşmek ve işçileşmek zorundayız. 

1980 sonrası sol örgütlerde hep 1-2 kişi etrafında dönen liderlikler devam etmiştir. Biz bunun sorgulanması gerektiğini düşündük. Halkın örgütü haline gelmemiz gerek. Bunu başarabiliriz.”

‘MECLİS KÜRSÜSÜNÜ SOSYALİZMİN SESİ İÇİN BİR ARAÇ OLARAK GÖRÜYORUZ’

Baş, Meclis çalışmalarına dair de konuşurken, parlamentonun zor bir alan olduğunu belirtti. Meclis kürsüsünü, sosyalizmin sesinin duyurulması için bir araç olarak gördüğünü ifade eden Baş, şunları söyledi:

“Meclis’te teşhir faaliyeti yürütüyoruz. Mesela Meclis’te bütçe görüşmeleri sırasında Cumhurbaşkanlığı Reklam Dairesi’nin günlük bütçesi 650 bin lira olarak açıklandı. Temsil ve dağıtım dairesinin ise bütçesi 230 bin lira. Yani bizim paramız Erdoğan tanıtılsın diye harcanıyor. Bunu bilmek, bunu anlatmak bizim için önemli. Bu bütçelerin yüzde 95’i bizim paramızla oluşuyor.

Bütün emekçilerin hayatını düzeltecek şeyleri Meclis’te biz yapamayız, ancak onların sesi olabiliriz.”

Baş’ın konuşmasının ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Etkinliğe katılan yurttaşlar Baş'a sorularını ve görüşlerini iletti. Bu kısımdan sonra ise etkinlik sona erdi.