TİP'ten Hatay yerel seçimlerine dair açıklama

TİP'ten Hatay yerel seçimlerine dair açıklama

Türkiye İşçi Partisi, TİP Hatay Milletvekili Barış Atay'ı ilgilendiren bazı ithamların çeşitli mecralarda yer bulması üzerine Hatay yerel seçimlerine ilişkin bir açıklama yaptı.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP); 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin Türkiye İşçi Partisi’ni ve TİP Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu’nu da ilgilendiren bazı ithamların sosyal medyada ve çeşitli mecralarda yer bulması üzerine bir açıklama yaptı.

"Hatay yerel seçimlerindeki sözümüz ve tavrımız da emekçi halkımızın çıkarlarına hizmet edecek biçimde belirlenecektir" ifadelerinin yer aldığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Hatay halkının ve kamuoyunun bilgisine,

Ülkemiz açısından taşıdığı önem tartışmasız olan 31 Mart Yerel Seçimleri, ülkenin her kentinde olduğu gibi Samandağ ilçemizde de çeşitli isimler ve örgütler üzerinden aday tartışmalarına konu olmaktadır. Samandağ ilçesindeki aday belirleme süreçleri ve belirlenen kimi seçim kararlarıyla ilgili Türkiye İşçi Partisi’ni ve Hatay milletvekilimiz Barış Atay Mengüllüoğlu’nu da ilgilendiren bazı ithamların sosyal medyada ve çeşitli mecralarda yer bulduğu da görülmektedir. Konuyla ilgili partimizin ve milletvekilimiz Barış Atay’ın yaklaşımını ifade eden bir açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur.

24 Haziran Genel Seçimleri sırasında Türkiye İşçi Partisi ve Halkların Demokratik Partisi arasında bir seçim ittifakı yapılmış, Barış Atay da Halkların Demokratik Partisi’nin Hatay birinci sıra adayı olarak, halkımızın büyük desteğiyle ve yüksek bir oy oranıyla milletvekili seçilmiştir. 

Seçimlerden kısa bir süre sonra (6 Ekim 2018); daha önce yapılan seçim protokolüne uygun olarak ve iki partinin genel başkanlarının katıldığı ortak basın toplantısı ile Milletvekillerimiz HDP’den ayrılıp, kurucu üyesi oldukları Türkiye İşçi Partisi’nin milletvekilleri olarak Meclis’teki siyasi faaliyetlerini sürdürmüşlerdir.

Barış Atay Mengüllüoğlu, gerek seçim öncesinde ve sonrasında HDP adayı ve milletvekili iken, gerekse sonrasında TİP milletvekili olarak mecliste ve seçim bölgesi olan Hatay ilinde yapılan çalışmalarda, her zaman yozlaşmış egemen siyaset biçimine karşı, halkın yanında halkla birlikte hareket etmeyi esas alan bir yaklaşım sergilemeyi ilke edinmiştir. Bu ilkesel yaklaşımı ve meselenin kişilerden bağımsız olarak siyaset yapma tarzıyla ilgili olduğunu da düzenlediği tüm halk toplantılarında açıklıkla ifade etmiştir. Halkımızı, ranta veya çıkar ilişkilerine bağlı bir yönetime ve siyaset anlayışına tabi olan vatandaşlar olmak yerine, gerçek bir temsile dayanan halk meclislerini, güçlü bir dayanışma kültürü ile birlikte inşa etmeye davet etmiştir.

Türkiye İşçi Partisi, Samandağ’da CHP’nin aday belirleme süreçlerine müdahil olma, pazarlık yapma, koşullu destek verme gibi herhangi bir yönteme başvurmamış, böyle bir tablonun ve sürecin unsuru olmamıştır. 

Her fırsatta gerek Meclis kürsüsünde, gerek halk toplantılarında ve sokakta işçi sınıfının çıkarlarını savunmayı öncelikli görev edinmiş bir partinin devrimcilikle ve halka karşı sorumlulukla bağdaşmayan böylesi ilişkilerin parçası olması, içinde yer alması düşünülemez. Türkiye İşçi Partisi, yerel seçimlere de, milletvekili seçimlerine de mevki edinmek için değil, işçi sınıfının ve emekçi halkımızın mücadelesini büyütmek ve mevzi kazanmasını sağlamak hedefiyle yaklaşmaktadır. Bu hedefe ulaşmaya hizmet eden her türlü adıma en büyük katkıyı koymaktan ise geri durmayacaktır.

Hatay yerel seçimlerindeki sözümüz ve tavrımız da emekçi halkımızın çıkarlarına hizmet edecek biçimde belirlenecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."