TİP'ten Halk TV'ye verilen karartma cezasına tepki: 'Halka dönük bir saldırı'

TİP'ten Halk TV'ye verilen karartma cezasına tepki: 'Halka dönük bir saldırı'

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili, Erkan Baş, 5 günlük karartma cezası verilen Halk TV'de yayınlanan Açıkça programına telefon bağlantısıyla katılarak, kanala verilen cezayı "halka dönük saldırı" olarak niteledi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) 5 günlük karartma cezası verdiği Halk TV'nin yayınına telefonla bağlanan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, kanala verilen karartma cezasını, "halka dönük bir saldırı" olarak nitelendirdi.

Halk TV ekranının karartılmasını, yurttaşların haber alma hakkını engellemeye dönük bir girişim olarak gördüğünü belirten Baş, konuyu yalnızca basına ve basın emekçilerine dönük bir saldırı olarak değerlendirmenin eksik kalacağını da sözlerine ekledi.

Ayrıca, TİP'in resmi Twitter adresinden yapılan paylaşımda, "AKP muhalif hiçbir sese tahammül edemiyor, halkın haber alma hakkını engelliyor ve yalnızca yandaş bir medya istediği için bu gece #halktvkarartılıyor. Gerçekleri söylemeye ve iktidara karşı baş eğmeyen, teslim olmayan bir halk iradesini kuvvetlendirmeye devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

DAHA FAZLA