TİP’ten, Erdoğan’ın Ahmet Şık’a yönelik tehditlerine yanıt

TİP’ten, Erdoğan’ın Ahmet Şık’a yönelik tehditlerine yanıt

Erdoğan bugün yaptığı açıklamayla Şık’ı tehdit etmişti...

İleri Haber

TİP tarafından yapılan açıklamada, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’a yönelik tehdit ve hakaretleriyle ilgili “Çökmekte olan suç rejiminin liderinin doğrudan milletvekilimiz, yoldaşımız Ahmet Şık’a yönelik izan dışı hakaretlerini misliyle iade ediyoruz” denildi. Açıklamada ayrıca Şık’ın yıllar önce sarf ettiği “dokunan yanar” sözüne atıfta bulunularak, “yansak da dokunacağız” vurgusu yapıldı.

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, geçen hafta Medyascope'ta Ruşen Çakır'ın konuğu olmuş ve olası hükümet değişikliği sonrasında AKP’nin kapatılacağını ve üyelerinin yargılanacağını söylemişti. Ahmet Şık hakkında söz konusu ifadeleri nedeniyle AKP tarafından 100 bin liralık tazminat davası açılırken, Erdoğan bugün yaptığı açıklamayla Şık’ı tehdit etti.

Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Ahmet Şık ile ilgili soruya şöyle yanıt verdi:

Her şeyden önce bu zat zaten teröristin tekidir. Teröristin teki olmanın ötesinde, nasıl olduysa, bir milletvekili olma şansını yakaladı ve şu anda da bu ifadeleri kullanıyor. Yine bir hukuk devletinin içerisinde adeta teröristlerin yaklaşım tarzıyla bir yaklaşımın içerisinde.

Ahmet Şık’ın soyadı ‘Şık’, ama kendisi neye benziyor bilmiyorum. Dolayısıyla onun gücü ne AK Parti’yi kapatmaya yeter ne bizleri mahkûm etmeye yeter. Önce o kendi paçasını nasıl kurtaracak ona baksın.

‘YANSAK DA DOKUNACAĞIZ’

Erdoğan’ın bu tehdit ve hakaretlerine, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından yapılan bir açıklamayla yanıt verildi.

“Güzel günler göreceğiz” başlığıyla yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

Çökmekte olan suç rejiminin liderinin doğrudan milletvekilimiz, yoldaşımız Ahmet Şık’a yönelik izan dışı hakaretlerini misliyle iade ediyoruz. 

Özgür bir ülkenin, bağımsız ve adil yargısı aracılığıyla  halkın başta bu rejimi inşa edenler olmak üzere tüm suçlulardan hesap soracağa güne kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Halka hesap vermekten korkacak çok sebebi olanların saldırganlığı ve seçilmiş bir milletvekiline hakaret ve iftira atacak boyuta ulaşan hadsizliği bu mücadelemizin ne kadar haklı ve hayati olduğunun da ispatı niteliğindedir. 

Sevgili Ahmet Şık, halkımızın vekilidir; bu suç rejiminin eski ve yeni tüm ortaklarına karşı kavga ettiği yaşamı boyunca eşit, özgür ve barış içinde bir Türkiye hayalinden hiç vazgeçmemiştir. 

İnadımız “dokunan yanar” dediğimiz günlerden; umudumuz “çocuklarımızın düşlerini gerçek kılacağımız bir hayat” içindir. 

11 yıl sonra yineliyoruz:

Yansak da dokunacağız.

Eşit, özgür, barış içinde ve kardeşçe yaşayacağımız bir Türkiye için mutlaka ama mutlaka hesaplaşacağız.