TİP'ten direnişteki TARİŞ işçilerine ziyaret

TİP'ten direnişteki TARİŞ işçilerine ziyaret

Türkiye İşçi Partisi, direnişteki TARİŞ işçilerine dayanışma ziyareti gerçekleştirdi. TARİŞ işçilerinin direnişi 24 gündür sürüyor.

İleri Haber

İzmir’de zeytin ve zeytinyağı üretimi yapan TARİŞ fabrikasında sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan 7 işçi 24 gün önce fabrika önünde direnişe başladı. Fabrika önünde hakları için direnişe geçen işçilere Türkiye İşçi Partisi (TİP) İzmir İl Örgütü dayanışma ziyaretinde bulundu.

İzmir’de Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan TARİŞ fabrikasında 24 gündür direnişte olan 7 işçi DİSK/Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılmış, işçiler fabrika içinde eylem yapmıştı. Atılan arkadaşlarının geri alınmasını ve sendikalarının tanınması talep eden 64 işçi ve sendikacı, fabrikaya çağrılan çevik kuvvet polislerince gaz bombalarıyla saldırılarak gözaltına alınmıştı.

TİP’TEN DAYANIŞMA ZİYARETİ

Haklarından vazgeçmeyen TARİŞ işçileri fabrika önünde direnişlerine devam ediyor. Türkiye İşçi Partisi de işçileri bu haklı direnişlerinde yalnız bırakmıyor. Fabrika önündeki direniş alanına gelen TİP’liler, işçilere dayanışma duygularını ileterek, mücadelelerinde yanlarında olduklarını dile getirdi. Ziyarette, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganı atıldı.

Direnişe devam eden işçiler anaysal hakları olan sendikalaşmanın sonuna kadar arkasında olacaklarını belirterek, tüm emekten yana partileri ve sendikaları direnişlerine sahip çıkmaya çağırıyor. İşçiler, direnişlerinin kendileri gibi haksızlığa uğrayan tüm fabrikalara ve işçi kesimlerine yayılmasını istediklerini belirterek, zaferin mutalaka direnen emekçilerin olacağını yinelediler.