TİP’ten direnişteki TARİŞ işçilerine ziyaret

TİP’ten direnişteki TARİŞ işçilerine ziyaret

Türkiye İşçi Partisi, direnişteki TARİŞ işçilerine dayanışma ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret esnasında fabrikanın insan kaynakları müdür yardımcısının işçileri taciz etmesine TİP’liler ve direnişçi emekçiler tepki gösterdi.

Video |  İleri Haber'e konuşan sendikanın iş yeri temsilcisi, fabrikadaki sendikal örgütlenme sürecini ve sonrasında yaşanan kıyımı anlattı.

İleri Haber

İzmir’de zeytin ve zeytinyağı üretimi yapan TARİŞ fabrikasında sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan 7 işçi bugün fabrika önünde direnişe başladı. Fabrika önünde hakları için direnişe geçen işçilere Türkiye İşçi Partisi (TİP) İzmir İl Örgütü bir dayanışma ziyaretinde bulundu.

İzmir’de Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan TARİŞ fabrikasında önceki gün 7 işçi DİSK/Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılmış, işçiler fabrika içinde eylem yapmıştı. Atılan arkadaşlarının geri alınmasını ve sendikalarının tanınması talep eden 64 işçi ve sendikacı, fabrikaya çağrılan çevik kuvvet polislerince gaz bombalarıyla saldırılarak gözaltına alınmıştı.

TİP’TEN DAYANIŞMA ZİYARETİ

Haklarından vazgeçmeyen TARİŞ işçileri fabrika önünde direnişe başladı. Türkiye İşçi Partisi de işçileri bu haklı direnişlerinde yalnız bırakmadı. Fabrika önündeki direniş alanına gelen TİP’liler, işçilere dayanışma duygularını ileterek, mücadelelerinde yanlarında olduklarını dile getirdi. Ziyarette, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganı atıldı. İşçileri, HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de yalnız bırakmadı.

ZİYARET ESNASINDA FABRİKA YÖNETİMİNDEN İŞÇİLERE TACİZ

Öte yandan TİP’in ziyareti esnasında, fabrikanın insan kaynakları müdür yardımcısının işçilere “başı boş dolaşıyorsunuz” şeklindeki sözlü tacizine direnişçi işçiler ve TİP üyeleri tepki gösterdi.