TİP'ten direnişteki İZBAN işçilerine destek

TİP'ten direnişteki İZBAN işçilerine destek

Direnişlerinde dördüncü günü geride bırakan İZBAN işçilerinin grevine her kesimden destek geliyor. Bugün grevdeki işçileri ziyaret eden TİP üyeleri, İZBAN işçilerini yalnız bırakmayacaklarını söylediler.

İleri Haber-İzmir

Geçtiğimiz aylarda sürdürülen görüşmeler sonucunda İZBAN yönetimiyle anlaşma sağlayamayan Demiryol-İş Sendikası üyesi işçiler, grev kararı almış ve direnişe başlamıştı.

İşçilerin direnişine karşı uzlaşmaz tavrını sürdüren İZBAN yönetimi, Demiryol-İş Sendikası'nı suçlayarak 'ülke gerçekleri'ni gerekçe göstermiş ve istenilen zam oranını kabul etmemişti.

'YALANCISIN İZBAN'

Buna karşın Demiryol-İş Sendikası'nın “Yalancısın İZBAN, hem de büyük yalancısın” başlığı ile yayınlanan açıklamasında, İZBAN'ın açıklamasının gerçeği yansıtmadığı ifade edilmiş ve işçilerin taleplerinin görmezden gelindiği belirtilerek, uzlaşmaz bir tavır takınan İZBAN yönetimi eleştirilmişti.

Dört gündür süren grevde, işçiler mücadelelerine kararlılıkla devam edeceklerini ilan ettiler. İşçilerin direnişine birçok sendika, demokratik kitle örgütü ve siyasi parti de destek veriyor.

TİP: DİRENİŞİN YANINDAYIZ

Bugün, Türkiye İşçi Partisi İzmir İl Örgütü üyeleri, grevdeki İZBAN işçilerine dayanışma ziyaretinde bulunarak destek mesajlarını iletti. İşçilerin yaşam koşullarının giderek zorlaştığı ve ülkenin birçok noktasında direnişlerin gerçekleştiğine değinilen ziyarette, ortak mücadelenin ve dayanışmanın gerekliliği ve direnişe her zaman destek verileceği vurgulandı.