TİP'ten direnişteki Adkotürk işçilerine dayanışma ziyareti

TİP'ten direnişteki Adkotürk işçilerine dayanışma ziyareti

Ziyarette işçiler, sendikal baskılar ve Kod29 ile işten çıkarmalar sona erene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söylerken, TİP üyeleri ise direnişlerinde işçilerle dayanışma içinde olduklarını belirtti.

İleri Haber

TİP Tekirdağ ilçe örgütleri, sendikalı oldukları için Kod29 ile işten çıkarılan direnişteki Adkotürk işçilerini ziyaret etti. Ziyarette işçilere dayanışma mesajı iletildi.

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Adkotürk makarna fabrikasında Türkiye Gıda ve Yardımcı İşçileri Sendikası’na (Tek Gıda İş) üye olan işçiler tehdit ve baskıyla sendikadan istifaya zorlandı. İstifayı kabul etmeyen işçiler Kod29 ile işten çıkarıldı.

Bunun üzerine işçiler 15 Nisan Perşembe günü fabrikanın önünde direniş başlattı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Saray, Çerkezköy ve Kapaklı örgütü temsilcileri bugün işçilere bir dayanışma ziyaretinde bulundu. İşçiler, sendikal baskılar ve Kod29 ile işten çıkarmalar sona erene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söylerken, TİP üyeleri ise direnişlerinde işçilerle dayanışma içinde olduklarını belirtti.