TİP'ten, direnen Ermenekli maden işçilerine ziyaret

TİP'ten, direnen Ermenekli maden işçilerine ziyaret

TİP heyeti ayrıca, maden girişi ve çevresinde incelemelerde bulundu. Heyet, işçilerle sohbet ederken, direnişi büyütmek için gerekli girişimlerde bulunulacağını iletti.

İleri Haber

TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay Mengüllüoğlu ve beraberindeki parti heyeti, bir yıldan fazla süredir maaş alamadıkları için direnişte olan Ermenekli maden işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu. Maden sahasında incelemelerin de yapıldığı ziyarette, işçilerin direnişinin büyütülmesi yönünde girişimlerde bulunulacağı aktarıldı.

Karaman'ın Ermenek ilçesinde bulunan Seba Madencilik’te 8 aydır, Cenne Maden Ocakları'nda ise 15 aydır maaşlarını alamayan işçilerin hak direnişinde Ankara’ya başlattığı yürüyüş jandarma saldırısına uğramıştı. Direniş sürerken bugün Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay Mengüllüoğlu ve parti heyeti Cenne Maden Ocakları’nda işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu.

TİP’lileri, Bağımsız Maden İş Sendikası Başkanı Tahir Çetin, direnişteki işçiler ve aileleri karşıladı. TİP heyeti ayrıca, maden girişi ve çevresinde incelemelerde bulundu. Heyet, işçilerle sohbet ederken, direnişi büyütmek için gerekli girişimlerde bulunulacağını iletti.

‘ARKAMIZDA BÜYÜK BİR TOPLUMSAL KİTLE VAR’

Burada konuşan işçilerden İbrahim Yıldız, “Biz direnişe başladığımızda 15-20 kişi civarındaydık. Şimdi arkamızda büyük bir toplumsal kitle var. En büyük destek eşlerimizden geldi. Beraber cop ve gaz yedik. İnanıyorum ki beraber kazanacağız. Yaşasın halkların direnişi” ifadelerini kullandı.

‘NE ZAMAN HAKKIMIZ ALIRSAK, O ZAMAN DİRENİŞİ BİTİRİRİZ’

Mühendis Emel Tunçdemir de  “Bu ocaklarda hep bir hak sömürüsü vardı. Hiçbir zaman eylem yapmadıkça paramızı düzgün bir şekilde alamadık. Ne zaman eylem yapsak, paramızı o zaman aldık. 2014’teki faciadan sonra burada iş sağlığı ve güvenliği hususunda ciddi problemler var. Bizim asıl isteğimiz iş sağlığı ve güvenliği konularında gereken önlemlerin alınması. Diğer talebimiz ise bizim yasal olan haklarımız. Tazminatlarımız ve maaşlarımızı istiyoruz. Direnişimizin bugün 52. günü. Ne zaman haklarımızı alırsak direnişimizi o zaman bitireceğiz” dedi.

DAHA FAZLA