TİP'ten Dersim Belediyesi'ne ziyaret

TİP'ten Dersim Belediyesi'ne ziyaret

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay ve beraberindeki heyet Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nu ziyaret etti.

Dersim Belediye Başkanı Maçoğlu ve TİP heyeti arasında yapılan görüşmede, belediyenin çalışmaları hakkında bilgilendirme yapılırken, son günlerde Dersim Belediyesi'ne ve Başkan Maçoğlu'na yönelik saldırılara karşı da TİP'in dayanışma mesajı iletildi.

'KOOPERATİF ÇALIŞMALARI GELİŞTİRİLECEK'

Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, TİP heyetine belediyenin önümüzdeki dönem yapmayı planladığı çalışmalar hakkında bilgi verirken, Ovacık'ta başlatılan kooperatif deneyiminin de geliştirileceğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl Ovacık'ta 18 farklı doğal ürünü 600 ton üreterek Türkiye'de birçok kente ve yurtdışına gönderdiklerini belirten Maçoğlu, hiçbir kar amacı taşımayan bu çalışmayla yerel üreticilerin desteklendiğini ve yüzlerce öğrenciye tek seferlik burs verildiğini aktardı.

Maçoğlu ayrıca, Ovacık'ta başlatılan halkçı üretim modelinin Dersim merkezde de geliştirilerek uygulanacağını ve bu yıl 1000 ton üretim hedeflendiğini söyledi.

'TABELA DEĞİŞİKLİĞİ HALKIN KARARIDIR'

Yapılan görüşmede, Dersim Belediye Meclisi tarafından 'Tunceli Belediyesi' tabelasının 'Dersim Belediyesi' olarak değiştirilme kararı alınması ve sonrasında başlayan tartışmalar da değerlendirildi.

Belediye Başkanı Maçoğlu, kararın Belediye Meclisi tarafından alındığını ve Dersim halkının iradesini yansıttığını belirtirken, milliyetçiler tarafından bilinçli manipülasyon ve saldırı örgütlendiğini söyledi.

"Bu gündem özellikle milliyetçi ve faşist kesimler tarafından büyütüldü ve Dersimlilere kayyum tehdidi yapıldı" diyen Maçoğlu, MHP lideri için de, "Devlet Bahçeli de zamanında rahat rahat giremediği Dersim'e kinini gösterdi" dedi.

'TİP DERSİM HALKININ YANINDADIR'

TİP milletvekili Barış Atay da görüşmede yaptığı değerlendirmede, parti olarak Dersim halkının iradesinin savunucusu olacaklarını ve halkçı belediyecilik örneklerinin geliştirilmesine her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

"Ne Dersim halkı ne de Başkan Maçoğlu yalnız değil, faşist saldırılara karşı hep birlikte mücadele edip halk iradesinin yok sayılmasına izin vermeyeceğiz" diyen Atay, TİP adına dayanışma ve yoldaşlık duygularını iletti.

HDP İL ÖRGÜTÜ'NE ZİYARET

TİP heyeti belediyenin ardından HDP Dersim İl Örgütü'nü de ziyaret ederek, açlık grevlerinin bitirilmesi sonrasında yakın illerde bulunan tutukluların durumu hakkında bilgi aldı.