TİP’ten basın toplantısına  çağrı: Barış halkındır!

TİP’ten basın toplantısına  çağrı: Barış halkındır!

Türkiye İşçi Partisi (TİP) sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Barış Atay için gerçekleştirilecek basın açıklamasına katılım çağrısında bulundu.

Türkiye İşçi Partisi, Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay Mengüllüoğlu’nun Kadıköy’de organize bir saldırıya uğramasına ilişkin Salı günü (01 Eylül) saat 14.00’da  TİP İstanbul İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilecek basın toplantısına çağrı yaptı.

TİP’in çağrı metninde şu ifadeler yer aldı:

Genel Başkan Yardımcımız ve Hatay Milletvekili Barış Atay, İçişleri Bakanlığı koltuğunu işgal eden Süleyman Soylu’nun hedef göstermesinin ardından organize bir saldırıya maruz kalmıştır.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, ülkemizde devlet eliyle oluşturulan baskı ve şiddet ortamıyla ilgili basın toplantısı düzenlenecektir.

Basın toplantısında Barış Atay'a, partimize ve toplumsal muhalefete dönük sistematik tehdit ve şiddetin ayrıntılarına da yer verilecektir.

Türkiye İşçi Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenecek basın toplantısına Genel Başkanımız Erkan Baş, Genel Başkan Yardımcımız Barış Atay ve parti yöneticileri katılacaktır.

Barış Atay’ın gerek TBMM’de gerekse siyasi mücadelesinde seslerine ses kattığı emekçilerin, kadın hareketinin, gençlerin temsilcilerinin de yer alacağı toplantıda basın emekçilerini ve toplumsal muhalefetin tüm bileşenlerini aramızda görmekten memnuniyet duyacağız.