TİP’ten barınma hakkı için mücadele eden öğrencilere çağrı

TİP’ten barınma hakkı için mücadele eden öğrencilere çağrı

Öğrencilerin barınma sorunu için Meclis'te kanun teklifi veren TİP, düzenlenen imza kampanyasına destek çağrısı yaptı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP); barınma sorunu sebebiyle yaklaşık 2 haftadır ülkenin dört bir yanındaki meydanlarda ve parklarda nöbet tutan öğrencileri meclise taşınan kanun teklifini desteklemek üzere partinin düzenlediği imza kampanyasına destek olmaya davet etti.

 

Partinin sosyal medya hesaplarında yayımladığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Saray’ın yönetememe krizi, emekçi halkın omuzlarındaki yükü her geçen gün ağırlaştırıyor. Bir yanda bir avuç zengin servetine servet katsın diye beton yığınları inşa edilirken diğer yanda emekçi ailelerin çocukları barınacak yerleri olmadığı için eğitim hakkından mahrum kalıyor.

Ama Saray’ın sözcüsüne sorarsanız, her şey yolunda! Onlara göre ‘sözde’ öğrenciler, ‘sözde’ barınamama bahanesiyle provokasyon peşindeler.”

Açıklamanın devamında gençliğin haklı taleplerini karşılayacak olanakların hâlihazırda var olduğu “Gelecek, gençliğe güvenerek ve tüm olanaklarını gençler için seferber ederek yaratılır. Bu olanaklar için kaynak da var bütçe de.” ifadeleriyle vurgulandı.

TİP, yayımladığı duyuruda barınma sorunuyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdığı 4 maddelik kanun teklifini bildirdi ve öğrencileri imza kampanyasına katılarak bu teklifi desteklemeye çağırdı.

Kanun teklifinde yer alan maddeler şu şekilde:

1. KYK yurtlarının ücretsiz hale getirilmesi;

2. Mülkiyeti ve/veya kullanım hakkı kamuda olan atıl ve kullanılmayan uygun yapıların tespit edilip öğrenci yurdu haline getirilmesi;

3. Üniversitelerin kuruluşunda, her üniversitenin kontenjanlarının en az 4’te biri kadar öğrencinin barınabileceği yurt imkânını sunmakla yükümlü kılınması ve hâlihazırda eğitime devam eden üniversitelerin de bu koşulu 5 yıl içinde tamamlamakla yükümlü olması;

4. KYK ve Üniversitelere ait öğrenci yurtlarından faydalanamayan ve maddi durumu elverişli olmayan tüm öğrencilere asgari ücretin 4’te biri oranında aylık kira yardımı yapılması.

DAHA FAZLA