TİP'ten Atay ve Baş açıklaması

TİP'ten Atay ve Baş açıklaması

TİP Kurucu Meclisi, basında çıkan 'milletvekili Erkan Baş ve Barış Atay'ın HDP'den istifası' haberlerine dair açıklama yaptı.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Kurucu Meclisi basında çıkan TİP Kurucu Meclis üyeleri ve HDP milletvekili olan Erkan Baş ve Barış Atay ile ilgili 'Erkan Baş ve Barış Atay HDP'den istifa edecek' haberlerine dair bir açıklama yaptı. 

TİP Kurucu Meclisi'nin açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Partimiz Kurucu Meclis üyeleri ve milletvekili yoldaşlarımız Erkan Baş ve Barış Atay ile ilgili bir haber bugün kamuoyuna yansımıştır.

Erkan Baş ve Barış Atay yoldaşlarımız 24 Haziran seçimleri öncesinde yapılan görüşmelerde varılan mutabakat sonucu her iki partinin yetkili kurullarının kararı ile HDP listelerinden aday olmuşlardır.

TİP ve HDP arasında yapılan seçim ittifakına göre TİP Kurucu Meclis üyesi yoldaşlarımızın, seçimlerden sonra Türkiye İşçi Partisi’nin kuruluş çalışmalarında sorumluluk alması için gerekli tasarruflarda bulunmak konusunda karşılıklı uzlaşı sağlanmıştır.

Ancak bu kararın hayata geçirilmesi TİP ve HDP kurullarının istişare etmesi ile birlikte söz konusu olacaktır.

Gelinen aşamada yoldaşlarımızın görevi bir taraftan TİP’in kuruluşunu en etkili biçimde gerçekleştirmeye yönelik faaliyetlere güç vermek, işçi sınıfının kurtuluş, devrim ve sosyalizm mücadelesini sürdürmektir.

Diğer taraftan ise parlamento içinde Saray diktatörlüğünün faşist saldırılarına ve provokasyonlarına karşı HDP’li dostlarımızla dayanışma içinde olmak, en geniş zeminde birlik ve direnişi örgütlemek, halkımızın sesini yükseltmektir.

24 Haziran’daki seçim ittifakında olduğu gibi bundan sonra da önceliğimiz birlikte yaşamın güçlendirilmesi, yoldaşlığın korunması ve sosyalist mücadelenin başarısı olacaktır.

Türkiye İşçi Partisi Kurucu Meclisi"