TİP'ten Antalya'da halk buluşması

TİP'ten Antalya'da halk buluşması

Türkiye İşçi Partisi Antalya'da, TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş'ın katılımıyla halk toplantısı düzenledi.

İleri Haber - Antalya

"Meclisi halka, halkı meclise taşıyoruz" sloganıyla yola çıkan Türkiye İşçi Partisi, Antalya'da halk toplantısı düzenledi. TİP Milletvekili Erkan Baş'ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya Antalya halkı büyük ilgi gösterdi. 

'SİYASETLE İLGİLENİLMESİN İSTENİYOR'

Konuşmasına halkın siyasetle ilgilenmesinin istenilmediğini vurgulayarak başlayan Erkan Baş: "İnsanlara siyasetle ilgilenilmesin, siyaset konuşulmasın diye empoze edilmiş ve kabul ettirilmiş fakat sen ekmeğinle ilgileniyorsun ama ekmeğin boyutuna gramajına siyaset karar veriyor. Çocuğunun geleceği ile ilgileniyorsun ama çocuğun okuluna yasalar karar veriyor. Hayatımızın her alanında, nasıl nefes alıp verdiğimize yasalar karar veriyor.Bu değişmeli, tam tersine dönmeli. Yasadaki herhangi bir virgül emekliliğimizi 5-10 sene ileri atıyorsa buna biz karar vermeliyiz" dedi.

'MECLİSİ İŞLEVLİ HALE GETİRMEYLİYİZ'

Konuşmasına devam eden Erkan Baş: "Meclis işlevsiz meselesini kabul edersek iktidar hedefine ulaşmış olur. İktidarın istediği şey zaten meclisi işlevsizleştirmek.Biz diyoruz ki bunu kabul etmeyelim. Onlar işlevsizleştirmeye çalışırken biz işlevli haline getirelim" dedi.

'OKULUNUZDA İŞ YERİNİZDE YAN YANA GELİN'

Okullarda, iş yerlerinde örgütlenilmesinin gerektiğini söyleyen Erkan Baş devamında: "İşyerlerimizde,  okulllarımızda omuz omuza verip örgütlü bir halk haline gelmeliyiz. Bunu başarırsak önemli bir mesafeyi de katetmiş olacağız. Bunun yanında bizden istediğiniz her şeyi de canımız pahasına yapacağız" diyerek konuşmasına son verdi.

Toplantıda İlerici Kadınlar Meclisi ve Türkiye İşçi Partisi üyesi Tuğçe Kızar da söz aldı.Sözlerine kadınların iş hayatında yaşadığı sorunları dile getirerek başlayan Kızar: "Hepimizin bildiği üzere Antalya'nın ağırlıklı iş kolu turizm. Bu sektörde kadınların sürekli mobing ve tacize uğradığını görüyoruz. Kadınların en fazla istihdam edildiği iş kolu olan turizm sektörü, kadınlar açısından kadın işi yada kadına uygun iş bağlamında ele alınıyor. Turizmde kadınlar temizlik,kat görevlisi gibi işlere yığılırken yönetici pozisyonlarda daha az görülüyor. Sezonluk çalışma saatleri, ücretler, çalışma koşulları  da karşılaşılan temel sorunlar arasındadır" dedi.



'ENSAR VAKFININ OKULLARDA DERS VERMESİ UTANÇ VERİCİ'

Geçtiğimiz günlerde Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Ensar Vakfı'nın okullarda değerler eğitimi vermesi kararı üzerine konuşan Kızar: "45 çocuğu istismar etmekle bilinen Ensar Vakfı geçtiğimiz günlerde Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalamıştı.  Mahkemenin red kararına rağmen Antalya'da, okullarda değerler eğitimini Ensar Vakfı üstlenmiş bulunuyor. Böyle bir kararın alınmış olması çocuklarımızın güvenliği açısından son derece utanç verici" diyerek konuşmasına son verdi.

İşçi çalışması adına da Türkiye İşçi Partisi üyesi Ali Karakoç söz alarak: "Bu topraklarda emeğin, özgürlüğün ve laiklik mücadelesinin temsilciliğini üstlenecek, işçi sınıfı içerisinde örgütlenebilecek bir iradeye ihtiyaç vardı, Türkiye İşçi Partisi'nin kurulması bu ihtiyaca dönük bir hamledir. Bekleyecek, boşa harcayacak zamanımız yok, bu açık bir çağrıdır gelin kardeşim hep birlikte yapalım, emekçilerin iktidar olduğu bir ülkeyi hep birlikte kuralım" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından soru-cevap şeklinde devam eden halk buluşması, halk meclisleri temsilcilerinin seçilmesiyle birlikte sona erdi.