TİP'ten AKP'nin sahte ABD karşıtlığına sert tepki

TİP'ten AKP'nin sahte ABD karşıtlığına sert tepki

ABD ile AKP hükümeti arasındaki Brunson krizine ilişkin açıklama yapan Türkiye İşçi Partisi, AKP’nin sahte bir karşıtlıkla hamaset yaptığını ve halka yine yalan söylediğini belirterek tepki gösterdi. ABD emperyalizmine karşı ciddi tutum almanın yollarını sıralayan TİP, yerel işbirlikçilerden hesap sorulacağını vurguladı.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP); Saray rejimi ile ABD arasında yaşanan tutuklu rahip Andrew Brunson krizi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

“Anti-emperyalizm sizin harcınız da haddiniz de değil!” başlığıyla yapılan açıklamada, AKP hükümetinden yapılan açıklamaların, hamasetten ibaret olduğunu belirten TİP, kriz görüntüsü altında İsrail ve ABD ile ilişkilerin sürdüğüne dikkat çekerek, “Yaşanan gerilimden siyasi kazanç sağlamak için AKP iktidarı yine halka yalan söylemekte ve içi boş bir hamasete sığınmaktadır” dedi.

“Bu durum çıplak bir gerçeğin ifadesidir: Anti-emperyalizm ve bağımsızlık, ülkemizde ve bölgemizde emperyalizmin taşeronluğunu yerine getirenlerin harcı da haddi de değildir” ifadelerine yer verilen açıklamada, ABD emperyalizmine karşı tutum almanın yolunun NATO'dan çıkmak, ABD ile stratejik ortaklığa son vermek ve İncirlik Üssü ile İsrail’in güvenliği için topraklarımıza kurulan Kürecik radar üssünü kapatmak olduğu vurgulandı. Sahte ABD karşıtlığı ve onun yerel işbirlikçilerine karşı mücadele edileceğinin altı çizildi.

Açıklamanın tamamında şu ifadelere yer verildi:

“ABD ile Saray Rejimi arasındaki Rahip Brunson gerilimi tırmanırken, iki Türk bakanın ABD’deki mal varlıklarının ve F-35 uçaklarının teslimatının dondurulmasını içeren yaptırım paketi karşısında, hükümet cephesinden yine sadece hamaset yüklü açıklamalara tanık oluyoruz. “Eyyy İsrail”den sonra “Eyyy Amerika” diye nutuk atmaktan ibaret olan bu hamaset, AKP iktidarında ülke içindeki adaletsizliğin, özgürlüklere yönelik kısıtlamaların ve yönetilemeyen ekonomi ile dış politikanın yarattığı tahribatın üstünü örtmenin yolundan başka bir şey değil.

Ancak daha da kötüsü ne ABD ne de İsrail karşısında ciddiye alınabilir tek bir yaptırım kararı alınmış olmasıdır. Aksine, İsrail ile ekonomik ilişkiler nasıl hız kesmeden devam ettiyse, ABD ile siyasi-askeri işbirliği de aynı şekilde devam etmektedir. ABD ile yaşanan gerilimden siyasi kazanç sağlamak için AKP iktidarı yine halka yalan söylemekte ve içi boş bir hamasete sığınmaktadır.

Bu durum çıplak bir gerçeğin ifadesidir: Anti-emperyalizm ve bağımsızlık, ülkemizde ve bölgemizde emperyalizmin taşeronluğunu yerine getirenlerin harcı da haddi de değildir.

ABD emperyalizminin ülkemiz ve bölgemizdeki siyasi, askeri ve ekonomik varlığına yönelik ciddi bir tutum almanın yolu NATO'dan çıkmak, ABD ile stratejik ortaklığa son vermek ve İncirlik Üssü ile İsrail’in güvenliği için topraklarımıza kurulan Kürecik radar üssünü kapatmaktır.

Ortadoğu projesinde, Suriye'de, Afganistan'da, NATO'da, işçilerin sömürülmesinde, özgürlüklerin ve adaletin ayaklar altına alınmasında ABD'yle müttefik olan AKP, kendi iktidarını korumayı amaçlayan kirli pazarlıkların ve işbirliklerinin sonucunda ülkemizi yaptırımlara varan bir krizin içine atmıştır.

Türkiye İşçi Partisi, hükümetin sahte ABD karşıtlığıyla ekonomi ve dış politikadaki başarısızlıkların üstünü örtmesine izin vermeyecek, gerçek bir anti-emperyalist siyasetin gereği olarak ABD ile askeri ve siyasi ortaklığa son verilmesi için mücadeleyi sürdürecektir.

Ülkemiz, ABD emperyalizminden de onun içerideki işbirlikçilerinden de kurtulacak, halkımıza kriz ve yoksullaşma olarak yansıyan tüm politikaların hesabı sorulacaktır.

Türkiye İşçi Partisi Kurucu Meclisi”