TİP'ten Adkotürk işçileriyle dayanışma: 'Indomie’ye değil işçilere sarıl!'

TİP'ten Adkotürk işçileriyle dayanışma: 'Indomie’ye değil işçilere sarıl!'

Indomie Adkoturk patronları işçilerin grevini kıramayınca kendilerini aklamak için ‘Sarıl bana’ yazılı noodle kutu reklamları verdi. TİP ise “Indomie’ye değil işçilere sarıl!” diyerek bu reklamların üzerine afiş yapıştırdı.

İleri Haber

Sendikalı oldukları için tehdit ve baskılar ile istifa etmeye zorlanan Indomie Adkoturk İşçileri, 46 gündür hukuk tanımaz patronlara karşı direnişte. Polisin baskısına rağmen direnişte inat eden işçiler, “Bizler gitmiyoruz gitmeye de niyetimiz yok. Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır” sloganları eşliğinde fabrika önünden ayrılmıyor.

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Adkotürk Makarna Fabrikasında Türkiye Gıda ve Yardımcı İşçileri Sendikası’na (Tek Gıda İş) üye olan işçiler tehdit ve baskıyla sendikadan istifaya zorlanmıştı. İstifayı kabul etmeyen işçiler Kod29 ile işten çıkarılmıştı.

‘INDOMİE’YE DEĞİL İŞÇİLERE SARIL!’

İşçilerin grev kararı ses getirince Indomie Adkoturk patronları satışları arttırmak için ‘Sarıl bana’ yazılı noodle kutu reklamlarını bazı yerlere yerleştirdi. Türkiye İşçi Partisi (TİP) ise “Indomie’ye değil işçilere sarıl!” diyerek bu reklamların üzerine afiş yapıştırdı.

Sosyal medyadan paylaşım yapan TİP, işçilerin direnişine şu sözlerle destek verdi:

“Indomie’ye değil işçilere sarıl!

Yüzbinlerce lirayı “imajları” için harcayanlar sıra işçilerin haklarına gelince sessizliğe gömülüyor.

Aylardır hakları için mücadele eden Adkotürk işçilerinin yanındayız.”