TİP'ten 700. Hafta Eylemine Destek

TİP'ten 700. Hafta Eylemine Destek

23 yıldır kayıpları için mücadele eden Cumartesi Anneleri, yarın eylemlerinin 700’üncü haftasına giriyor. Yarınki oturuma toplumun çeşitli kesimlerinden temsilcilerin, basın emekçilerinin ve çok sayıda yurttaşın katılması bekleniyor.

İleri Haber

Hasan Ocak, Kenan Bilgin, Hayrettin Eren, Murat Yıldız, Cemil Kırbayır, Fehmi Tosun ve daha niceleri…Tam 23 yıldır Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini soruyor.

27 Mayıs 1995’ten beri her cumartesi günü Galatasaray Meydanı’nda buluşarak gözaltında kaybedilen yakınları için mücadele eden Cumartesi Anneleri’nin barışçıl eylemleri bazen polisin copuyla, bazen biber gazıyla ‘bölündü’, engellenmeye çalışıldı. Fakat bu onları mücadeleden vazgeçirmedi, aksine, çığlıkları daha geniş kesimlere ulaştı, ellerinde taşıdıkları kayıplarının fotoğraflarını tutan eller çoğaldı.

700’ÜNCÜ HAFTA ÇAĞRISI

1995’ten bu yana her cumartesi günü gözaltında kaybettikleri çocuklarından, eşlerinden, babalarından, yakınlarından haber alabilmek, kaybedenlerden hesap sorabilmek için Galatasaray Meydanı’nda buluştular, onların akıbetlerini öğrenmek istediler. 700 hafta boyunca mücadele ettiler.

Yarın yapılacak 700’üncü oturum için Cumartesi Anneleri’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada ‘#BeniBulAnne’ etiketiyle eyleme destek çağrısı yapılırken, toplumun çeşitli kesimlerinden temsilciler de yarın Cumartesi Anneleri’ni yalnız bırakmayacak.

TİP'TEN DESTEK AÇIKLAMASI

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP); sosyal medya hesabından yapılan duyuruda "Cumartesi Anneleri 700. haftada da adaleti aramaya devam ediyor. 11:30’da Galatasaray Meydanı’nda buluşuyoruz" denildi. 

TİP Kurucu Meclis üyesi ve HDP İstanbul Milletvekili Erkan Baş da eylem için Galatasay Meydanı'nda olacak.

YOĞUN KATILIM BEKLENİYOR

Yoğun katılım beklenen eyleme ayrıca, HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli'yle bazı milletvekilleri de katılacak.

SOSYAL MEDYA EYLEMİ

Galatasaray Meydanı'ndaki eylem öncesi sosyal medyada da #CumartesiAnneleri700Hafta etiketiyle bir eylem başlatıldı.

.