TİP Sancaktepe İşçi Bürosu'ndan 'Kriz Var Çözüm Var!' etkinliği

TİP Sancaktepe İşçi Bürosu'ndan 'Kriz Var Çözüm Var!' etkinliği

TİP Sancaktepe İşçi Bürosu, "Kriz Var Çözüm Var!” kampanyası kapsamında “Kıdem tazminatı, işsizlik, EYT mücadelesi" üzerine söyleşi gerçekleştirdi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ın katılımıyla etkinlik düzenleyen TİP Sancaktepe İşçi Bürosu, "Kriz Var Çözüm Var!” kampanyası kapsamında “Kıdem tazminatı, işsizlik, EYT mücadelesi" üzerine söyleşi gerçekleştirdi.

Etkinlikte bir süredir emekçilerin örgütlenmesine yönelik  başlatılan sağlık, eğitim, mavi yaka ve İşçi TV çalışmalarından örnekler aktarılıp, katılım sağlayan herkesin bu çalışmaların bir parçası olması davetinde bulunuldu. 

Ülkenin kanayan yaralarından olan;  işsizlik, kıdem tazminatı ve EYT mücadelesi üzerine konuşan TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş; işçilerin bir kurtarıcı beklemesi yerine, kendilerini kurtarması gerektiğini dile getirirken, planlı bir işsizliğin yaratılıyor olmasına dikkat çekti. Baş, "Daha az ücrete daha fazla emek sömürüsü patronların işini kolaylaştıracaktır" ifadelerini kulladı.

Ülke de yaratılan bir kriz var ve bu krizin faturasını yoksullar, emekçiler üzerinden sağlanmaya çalışılıyor olmasını her şeye ödenen vergilerle örneklendiren Erkan Baş, asgari ücretli çalışan bir vatandaşla daha üst seviyede olanların aynı ekmeğe aynı vergiyi veriyor olmasının da kabul edilemezliğini ve insanın, çalışmak için bir canlıya dönüştürüldüğü gerçeğiyle karşı karşıya olduğumuzun acı gerçekliğine değindi. 

Son olarak “Yoksulluğun, işsizliğin, hayat pahalılığının düşük yaşam kalitesinin” bir isyana  dönüşmesi ve sokağa çıkılması için 8 Aralık da düzenlenecek olan "İnsanca Yaşamak İstiyoruz" mitingine çağrı yapıldı.