TİP’li Öğrenciler’e üniversitede faşist saldırı!

TİP’li Öğrenciler’e üniversitede faşist saldırı!

Mustafa Kemal Üniversitesi’nde stant açan TİP’li Öğrenciler, faşist grubun saldırısına uğradı.

İleri Haber

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde stant açarak okula yeni başlayan öğrencileri karşılamak isteyen Türkiye İşçi Partili Öğrenciler (TİP’li Öğrenciler), faşist bir grubun saldırısına uğradı.

TİP’li Öğrenciler; öğrencilerin haklarını, sorunlarını ve yaşamlarını göz ardı eden AKP iktidarına karşı mücadeleyi büyütmek amacıyla ana kampüste stant kurdu. Öğrencilerin bu mücadelesine karşı, Ülkü Ocağı üyesi oldukları iddia edilen kişiler tarafından saldırı düzenlendi.

Yapılan saldırı dayanışma ile geri itilirken, TİP’li Öğrenciler faşist saldırıya karşı açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ’

“Bugün Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ana kampüs girişinde sözümüzü ve mücadelemizi büyütmek adına masamızı açtık, okula yeni başlayan dostlarımızı karşıladık. Sıra arkadaşlarımızı; öğrencilerin haklarını, sorunlarını, yaşamlarını göz ardı eden iktidara karşı mücadelemizi büyütmeye davet ettik.

Fakat bundan rahatsızlık duyan faşist çeteler, çalışmamızı provoke etmeye çalıştılar. En sonunda standımıza saldırı düzenlediler ve gereken cevabı aldılar.

Bilinsin ki öğrencilerin yaşamlarında, haklarında, umut etmekte inat ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Bugün elini kolunu sallayarak saldıranlar hesap verecekler. Tek tek hesabını soracağız. Okul ve sokaklarımız hepimizin!

Emek veren, destek olan, dayanışma gösteren herkese teşekkür ederiz.

Üniversitelerimizi ve memleketi aydınlık günlerine kavuşturana dek mücadelemize devam edeceğiz.”

 

DAHA FAZLA