TİP’li Öğrencilerden Sakarya’da Enes Kara eylemi

TİP’li Öğrencilerden Sakarya’da Enes Kara eylemi

Ailesi tarafından baskıya maruz kalan ve yaşamına son veren Enes Kara için TİP’li Öğrenciler basın açıklaması gerçekleştirdi.

İleri Haber

Sakarya Üniversitesi’nde okuyan Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi üniversite öğrencileri, ailesi tarafından cemaat yurdunda kalmaya zorlanan ve hayatına son veren Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara için, Sakarya Üniversitesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Tarikat Yurtları Kapatılsın”, “Tüm Yurtlar Kamulaştırılsın” yazılı dövizlerin taşındığı eylemde TİP’li Öğrenciler, “Daha fazla vakit kaybetmeden, tek bir sıra arkadaşımızı daha yitirmeden derhal tüm cemaat ve tarikat yurtları kapatılmalı ve kamulaştırılmalıdır. Öğrencileri ibadet etmeye zorlayanlar yakalanmalı ve yargılanmalıdır.” diyerek sıra arkadaşlarını saray düzenine karşı birlikte mücadele etmeye çağırdı.

TİP’li Öğrenciler adına yapılan basın açıklamasının tamamı ise şöyle:

 “Dün Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan gencecik sıra arkadaşımız Enes Kara, ailesinin ve mecburen kaldığı tarikat yurdunun baskısı ve geleceksizlik nedeniyle yaşamına son verdi. Her güne bir sıra arkadaşımızın intihar haberiyle uyandığımız Saray iktidarı gençlere yoksulluk, işsizlik ve ölüm vadediyor!

Enes, tarikat yurdunda ibadet etmeye zorlanan binlerce gençten yalnızca bir tanesi. Çok kısa bir süre önce bir başka cemaat yurdunda bir sıra arkadaşımız, yurdun bir çalışanı tarafından vahşice katledilmişti. Hiçbir denetimden geçirilmeyen ve adeta öğrencilerin kaderine terk edildiği bu yurtlar istediği gibi faaliyet gösterirken Saray, öğrencilere bir KYK yurdunu bile çok görüyor. “Elinize dizinize dursun, ne istediniz de yapmadık” diyor. Oysa gerçekten de tarikatlar ne isterse onu yaptılar, binlerce genci kaderine terk ettiler.

Eğitimi tarikatlara, cemaatlere teslim etmenin sonucu budur. Geleceksizliğe ve baskıya daha fazla dayanamayarak yaşamına son veren onlarca sıra arkadaşımızın kanı Saray’ın ellerindedir!

Daha fazla vakit kaybetmeden, tek bir sıra arkadaşımızı daha yitirmeden derhal tüm cemaat ve tarikat yurtları kapatılmalı ve kamulaştırılmalıdır. Öğrencileri ibadet etmeye zorlayanlar yakalanmalı ve yargılanmalıdır.

Son çağrımızı, bize böyle bir işsizlik, yoksulluk ve ölüm düzenini reva gören Saray’ın karşısında sıra arkadaşlarımıza yapıyoruz: Türkiye tarikatlardan, cemaatlerden, Saray’dan büyüktür. Gelin bu düzene hep birlikte, örgütlü mücadeleyle karşı koyalım. Geleceğimiz için hep birlikte yürüyelim.”

DAHA FAZLA