TİP üyesi İnci Akalın sonsuzluğa uğurlandı

TİP üyesi İnci Akalın sonsuzluğa uğurlandı

Akciğer kanseri nedeniyle 65 yaşında hayatını kaybeden TİP üyesi İnci Akalın, sonsuzluğa uğurlandı. Akalın için Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi'nde bir tören düzenlendi.

İleri Haber

Yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle kaldırıldığı Ankara'daki Fatih Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitiren TİP üyesi İnci Akalın, Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi'nde yapılan törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda sonsuzluğa uğurlandı.

Akalın için Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi'nde yapılan törene, Akalın’ın ailesi, dostları ve yoldaşları katıldı. Burada bir konuşma yapan TİP Ankara İl Yöneticisi Tuncay Çelen, Akalın ile ilgili “Sadece Türkiye İşçi Partisi üyesi değil, aynı zamanda bir partizandı. Nedir fark? Partizan, o partinin bütün yükünü üstlenir, bütün eksikliklere katılır, disiplinlidir ve en öndedir. Kendisi gerçekten bir partizandı” dedi.

Çelen şunları söyledi:

“Çok kıymetli bir yoldaşımızı daha bugün yıldızlara uğurluyoruz. İnci Akalın sadece bizim değil, Behice Boranların da yoldaşıydı. Sadece Türkiye İşçi Partisi üyesi değil, aynı zamanda bir partizandı. Nedir fark? Partizan, o partinin bütün yükünü üstlenir, bütün eksikliklere katılır, disiplinlidir ve en öndedir. Kendisi gerçekten bir partizandı. Bir müzik öğretmeni olarak da parti içinde koroların oluşmasında katkı sağladı. Bildiri dağıtmadan, yazı yazmaya kadar her şeyi hep birlikte göğüsledik. Kendisi bize devamlı örnek olacaktır. Kendisini hiç unutmayacağız. Kendisinin yolunda, izinde, Behice Boranların izinde yolumuza devam edeceğiz”

Çelen’in konuşmasının ardından, İnci Akalın için 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Müzik Öğretmeni olan Akalın’ın vasiyeti üzerine tabutu başında ayrıca kemanla Enternasyonal Marş çalındı. Marşa törene katılanlar da eşlik etti.

Cemevinde yapılan törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı'na geçildi. Akalın, burada yine marşlar eşliğinde sonsuzluğa uğurlandı.

İNCİ AKALIN KİMDİR?

Yaşamı boyunca sosyalizm mücadelesinin her alanında çeşitli görevler üstlenen İnci Akalın, Devrimci Sol üyesi olarak mücadeleye atıldı. Kısa süre sonra İlhan Akalın ile tanışıp evlenen İnci Akalın, Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Türkiye Komünist Partisi'nde (TKP) çeşitli görevler üstlendi ve son olarak TİP'in siyaset sahnesine tekrar dönmesinde kurucu üye olarak yer aldı.

Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde müzik eğitimi alarak 1977 yılında buradan mezun olan İnci Akalın, çeşitli okullarda 20 yıl boyunca müzik öğretmenliği yaptı. İnci Akalın emek verdiği örgütlerde de koro çalışmaları kurmuş ve yönetmişti.

1980 yılında gördüğü işkence nedeniyle bakıma muhtaç olan abisine ve yakalandığı hastalık nedeniyle annesine uzun süre refakat eden Akalın, boğaz kısmında oluşan sağlık sorunuyla da 7 yıl mücadele etti. Akciğer kanserine yenik düşen Akalın, 65 yaşında yaşama veda etti.