TİP üyesi Berin Özkan ölümünün 1'inci yılında anıldı

TİP üyesi Berin Özkan ölümünün 1'inci yılında anıldı

TİP İstanbul İl Örgütü, geçen sene hayatını kaybeden TİP üyesi Berin Özkan'ı ölümünün 1'inci yılında mezarı başında andı.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, 20 Kasım 2018’de hayatını kaybeden TİP üyesi Berin Özkan için ölümünün 1'inci yılında mezarı başında anma töreni düzenledi.

TİP üyelerinin katıldığı anma töreninde TİP Beykoz İlçe Örgütü'nden Yavuz Yılmaz ile mücadele arkadaşları Uğur Özdemir ve Abdullah Özdemir konuşma yaptı. 

Yavuz Yılmaz hayatını kaybeden Berin Özkan için, "Berin'in en önemli özelliği, bugün yakıcılığını çok daha fazla hissettiğimiz paylaşmacı, dayanışmacı ruhuydu, kendisi özverili ve fedekardı. Sosyalizm mücadelesinde en zor şartlar altında her zaman yer aldı. 12 Eylül dönemi ve sonrasında, kendisi Deniz Kuvvetleri'nde sivil memurken bile, en özverili biçimde mücadeleye katkı koydu. Devlet memuru olmasına rağmen partili mücadeleyi aksatmadı, her zaman örgütlü mücadeleye inandı, örgütlü mücadelede yer aldı. Eşi İsmail Özkan'ın ve bizim en büyük şansımız Berin Özkan'ı tanımaktı. Berin Özkan'ı unutmayacağız, ona sözümüz var, son nefesimize kadar sosyalizm mücadelesini gerçekleştirmek için mücadele edeceğimize bir kez daha söz veriyoruz, anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Yaşasın devrim ve sosyalizm" ifadelerini kullandı.

Geçen yıl İstanbul'un Beykoz ilçesinde hayatını kaybeden Özkan, vefatından önceki bir yıl boyunca kanserle mücadele ediyordu.

Sosyalizm mücadelesi boyunca 2. TİP, Sosyalist Türkiye Partisi (STP); Sosyalist İktidar Partisi'nde yer alan ve hayatını kaybettiği dönemde de Türkiye İşçi Partisi üyesi olan Özkan, yaşamını yitirdiğinde 62 yaşındaydı.