TİP Tekirdağ İl Örgütü'nden Kale Kayış işçilerine ziyaret

TİP Tekirdağ İl Örgütü'nden Kale Kayış işçilerine ziyaret

Türkiye İşçi Partisi Tekirdağ İl Örgütü, sendikal haklarını talep ettikleri için 80 gündür direnen Kale Kayış işçilerini ziyaret etti.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Tekirdağ İl Örgütü, kötü çalışma koşullarına, düşük ücretlere, işçi sağlığı, iş güvenliği önlemlerinin yetersizliğine ve sendikalaşma gerekçeleriyle direnişteki Kale Kayış işçilerini ziyaret etti. 

TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın geçtiğimiz salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleştirdiği basın toplantısında Kale Kayış direnişinden bahsetmesini önemli bulduklarını belirten işçiler, direnişlerine 110 kişi olarak devam ettiklerini belirtti. 

İşçiler, direnişte kararlı olduklarını ve direnişi sonuna kadar götüreceklerini belirtti. Sendikal hak talebiyle greve çıkan Kale Kayış işçileri maddi ve manevi dayanışma beklediklerini ifade etti. 

80 gündür direnişlerine devam eden işçiler, iş kazalarının devam ettiğini, patronun "Evde geçirdin bu kazayı" diyerek tehdit ettiğini belirtti. 

[ih2]

İşçiler, geçtiğimiz hafta patronlar tarafından gerçekleşen saldırıdan sonra emniyet güçlerinin kendilerine "Sizi içeriyi alırız" dediğini ifade etti. 

İstanbul'un Silivri ilçesinde bulunan ve 300 işçinin çalıştığı Kale Kayış fabrikasında 100 civarında işçi, kötü çalışma koşullarına, düşük ücretlere, işçi sağlığı, iş güvenliği önlemlerinin yetersizliğine ve sendikalaşma nedeniyle artan baskılara karşı direnişe geçmişti.