TİP Tekirdağ İl Örgütü'nden, direnen Lang & Yüzer işçisine dayanışma ziyareti

TİP Tekirdağ İl Örgütü'nden, direnen Lang & Yüzer işçisine dayanışma ziyareti

TİP Tekirdağ İl Örgütü, direnen Lang & Yüzer işçisine ziyarette bulundu. Dayanışma mesajının iletildiği ziyarette, TİP Tekirdağ İl Başkanı İsmail Öztok, direnen işçilerin yanında olduklarını ve süreci takip edeceklerini vurguladı.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Tekirdağ İl Örgütü, sendikalı olduğu için işten çıkarılan ve ardından direnişe başlayan Lang & Yüzer Otomotiv işçisi Ali Aktaş’ı ziyaret etti.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki Lang & Yüzer Otomotiv fabrikasında 35 işçi iş yerinde artan iş kazaları, insana yakışır ücret talebi, kötü çalışma koşullarını düzeltmek gibi taleplerle sendikal örgütlenmeye gitmiş, Petrol- İş Sendikası'na üye olmuştu. Ancak şirketin baskı ve mobbing uygulaması sonucu teker teker sendikadan istifaya zorlandılar. 13 işçinin e-devlet bilgilerine girilerek sendikadan istifa ettirilirken istifayı kabul etmeyen 3 işçinin ise işten çıkarıldığı bildirildi.

TİP Tekirdağ İl Örgütü bugün, işten çıkarılan işçilerden Ali Aktaş’a bir dayanışma ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette TİP Tekirdağ İl Başkanı İsmail Öztok, süreç hakkında Aktaş’tan bilgi aldı. Aktaş’a dayanışma duygularını ileten Öztok, direnen işçilerin yanında olduklarını ve süreci takip edeceklerini vurguladı.