TİP Tekirdağ İl Örgütü'nden Direnen İşçilere Ziyaret

TİP Tekirdağ İl Örgütü'nden Direnen İşçilere Ziyaret

İşçiler, ziyaretin kendilerini motive ettiğini ve haklarını geri kazanana dek mücadele edeceklerini söylediler.

İleri Haber

Tekirdağ'ın Ergene İlçesi Velimeşe Mevkii'nde bulunan Aygün Alüminyum'da ağır patron uygulamaları ve 'hileli zam' politikasına karşı sendikalı oldukları için işten çıkarılan 12 işçi direnişe devam ediyor.

Sendika yetkisine patronun itirazda bulunması üzerine geçtiğimiz hafta sonu fabrikada mesaiye kalmama eylemi yapıldı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Tekirdağ İl Örgütü de direnen işçilere bir dayanışma ziyaretinde bulundu. İşçilerin durumunu ilk günden itibaren takip eden TİP üyeleri işçilere destek mesajlarını yinelerken, bu onurlu mücadelede işçilerin yanında olduklarını vurguladılar.

'KAZANANA DEK MÜCADELEMİZ SÜRECEK'

İşçiler de verilen desteğin kendilerini motive ettiğini ve haklarını kazanana dek mücadeleyi sürdüreceklerini söylediler.

NE OLMUŞTU?

Sendikalı oldukları için 12 işçinin işten çıkarıldığı Aygün Alüminyum'da işçilerin lavabo kullanımlarının kartlı sistemle gerçekleştiği ve lavaboda 3 dakikadan fazla kaldıkları içeride kilitli kaldıkları ortaya çıkmıştı.

Ayrıca fabrikada çalışan işçilere 1 yıl boyunca zam yapılmazken, 2’nci yılda yapılan 50 liralık zam ise 6 ayda bir olmak üzere elden verildiği, işçilerin sigorta primlerinin düşük yatmasına neden olan bu uygulamanın ayrıca patrona vergi kaçırma fırsatı da sunduğu öğrenilmişti.