TİP Tekirdağ İl Örgütü'nden Adkotürk işçilerine dayanışma ziyareti

TİP Tekirdağ İl Örgütü'nden Adkotürk işçilerine dayanışma ziyareti

TİP Tekirdağ İl Örgütü, Bel Karper ve Adkotürk isimli markaların toplu sözleşme masasına yaklaşmadığı gerekçesi ile grev kararı alan işçileri ziyaret etti.

İleri Haber

Tekirdağ Çorlu’da faaliyet gösteren Fransız gıda devi Bel Karper firmasında Bel Karper ve Adkotürk işçilerinin başlattığı grev 131 gündür devam ederken, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Tekirdağ İl Örgütü, direnişteki işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu.

Bel Karper ve  Adkotürk işçileri, Tekirdağ Valisi ile görüşmek üzere Valilik binasına gitmiş, çevik kuvvetin ‘süpürün’ emri ile gözaltına alınmışlardı.

TİP Tekirdağ İl Örgütü, işçilerin direnişine destek olmak amacıyla dayanışma ziyaretinde bulundu.

Ziyarete TİP Merkez Komite (MK) Üyesi Birtan Altan da katıldı.

Burada konuşma yapan Altan, "İşçiye kalkan eller elbet kırılır, bunu biliyoruz. Çünkü buradaki insanlar, alın teriyle, emeğiyle geçinen insanlar. Valilik önündeki şiddeti kınıyoruz. Sizlerle dayanışmamızı bir kez daha ifade ediyoruz. Türkiye İşçi Partisi, işçilerin yanındadır. Mutlaka Adkotürk işsisi kazanacak" dedi.

TİP Tekirdağ İl Örgütü'nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise "Türkiye İşçi Partisi Tekirdağ örgütleri olarak Adkotürk'e gerçekleştirdiğimiz ziyarette Merkez Komite üyesi Birtan Altan parti olarak direnen, onuruyla savaşan Adkotürk işçisinin yanında olduğumuzu ifade etti. Yaşasın örgütlü mücadelemiz" denildi.