TİP Sözcüsü Sera Kadıgil: Cumhuriyetin ikinci yüzyılına damga vurma şansımız var

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil: Cumhuriyetin ikinci yüzyılına damga vurma şansımız var

Emek ve Özgürlük İttifakı'nın seçim sonrasını da kapsadığını belirten Kadıgil, yaratılacak ivme ile cumhuriyetin ikinci yüzyılına "gerçek yurttaş"ların damga vurabileceğini kaydetti.

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın sadece bir seçim ittifakı olmadığını, seçimden sonraki süreci de kapsayan bir ittifak kurulduğunu söyledi. Kadıgil, “Bu yaratacağımız ivmeyle yüzde 15’leri, 17’leri yakalarsak, önümüzde cumhuriyetin ikinci yüzyılına nihayet bu ülkenin gerçek yurttaşları olarak damga vurma fırsatı var” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü ve İstanbul Sera Kadıgil, Artı TV’de Yadigar Anlı ile Odak programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ağırlıklı olarak Emek ve Özgürlük İttifakı’nın konuşulduğu programda soruları yanıtlayan Kadıgil, ittifakın sadece bir seçim ittifakı olmadığını söyledi. 

‘HEPSİNİ KAPSAYAN BİR İTTİFAK’

Kadıgil, şu ifadeleri kullandı:

“Bunun öncesi var. Bu bir mücadele ittifakı; öncesinde zaten başladığımız şeyin adını koyduk. Evet bu aynı zamanda bir seçim ittifakı çünkü önümüzde taktiksel bir süreç var. Aynı taktiklerle çok daha iyisini, çok da ince düşünülmüş taktiklerle o seçimde de AKP-MHP faşist blokunu mümkün olan en küçük bir yere sıkıştırmayı önümüze bir hedef olarak koyuyoruz. Evet, hepimizin çabalarıyla Erdoğan rejiminin sona ermekte olduğunu bütün anketler bugün bize söylüyor ama o meclisin yapısı da önemli. Tamam Tayyip Erdoğan gitti, seneye bir meclis tekrar kuruldu. Ne olacak orada? Ana muhalefet görevini AKP ve MHP mi üstlenecek? Veya öbür tarafta işte müstakbel iktidar diyelim yani Millet İttifakı geldiğinde bu hepimize yetecek mi? Ve asıl biz gerçek insanlar olarak ne yapacağız? Sözümüzü nerede söyleyeceğiz? Bunların hepsini birden kapsayan bir ittifak olarak görüyorum.”

‘CUMHURİYETİN İKİNCİ YÜZYILINA DAMGA VURMA ŞANSIMIZ VAR’

Bugün Haliç Kongre Merkezi’nde, ittifakın yol haritasının açıklanacağı halk buluşmasına ilişkin de konuşan Kadıgil, “Ülke elden gidiyor, gerçekten çok zor durumdayız ve birlikte bir şey yaparsak olacak. O yüzden hiç kimsenin dükkanını düşünmemesi çok kıymetli. Yarın da bunun taçlanması gibi olacak diye düşünüyorum. Zira bayraksız vs. olarak oraya katılacağız biz çünkü ne istediği belli insanların. Emekten yana eşit özgür bir dünya isteyen insanlarız. O yüzden yarın orada olacağız” dedi.
Tarihi bir gün olacağını dile getiren Kadıgil, “Bu yaratacağımız ivmeyle yüzde 15’leri, 17’leri yakalarsak, önümüzde cumhuriyetin ikinci yüzyılına nihayet bu ülkenin gerçek yurttaşları olarak damga vurma fırsatı var” diye konuştu.

ÜÇ KIRMIZI ÇİZGİ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda bitirilmesi gerektiği yönünde kanaatleri olduğunun altını çizen Kadıgil, henüz bir isim tartışması yürütmediklerini belirterek, TİP olarak bu konudaki kırmızı çizgilerini şöyle açıkladı:

“Birincisi yağmaya, talana, elimizden aldıkları her şeye; öldürdükleri kardeşlerimize, devlet malına el uzatmaması çok önemli. İkincisi Erdoğan ile veya Bahçeli ile milliyetçilik ve muhafazakarlık yarışına girmeyecek biri olması da bizim için çok kıymetli. Üçüncüsü ve belki en kıymetlisi emekten yana ve eşit yurttaşlıktan yana olması da çok kıymetli.”

‘YÜREKLERİNİZ FERAH OLSUN’

Kadıgil, Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik açılan kapatma davasının seçim öncesinde iktidar tarafından kullanılıp kullanılmayacağına ilişkin ise “HDP’li dostlarımız da elbette ne kadar detay vereceklerini kendileri daha iyi değerlendirir ama bizi izleyenler açısından söylüyorum, yürekleri ferah olsun. Bu rejimin atabileceği her türlü adıma karşı biz de sigortalarımızı birer birer gerekli yerlere yerleştiriyoruz” dedi.