TİP: Soma davası daha bitmedi; sorumlularla helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız!

TİP: Soma davası daha bitmedi; sorumlularla helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız!

TİP'in, Soma Katliamı davasında mahkeme heyetinin verdiği skandal karara ilişkin yaptığı açıklamada "Katliamın failleri, sorumluları, bu işçi düşmanı düzeni kuranlar ve onların hakimleri iyi bilsin. Soma davası bitmemiştir.  301 madencimiz adına sizlerle helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız!" denildi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP); Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te meydana gelen patlamada 301 maden işçisinin yaşamını yitirmesine ilişkin Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen yeni davada mahkemenin açıkladığı skandal karara tepki gösterdi.

Ceza alan hiçbir sanığın tutuklanmadığı davada, Efkan Kurt ve Adem Ormanoğlu'nun infazı, Yargıtay kararı onarsa 3 yıl olacak. Madende facia yaşandığı sırada işçileri içerideyken hava akışını değiştirdiği için avukatlar tarafından en az 23 kişinin ölümüne sebep olmakla suçlanan Haluk Evinç ise beraat etti. 

Konuya ilişkin TİP'in sosyal medya hesaplarından yayınlanan açıklama "Soma'da yitirdiğimiz 301 madenci adına sorumlularla helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız" denildi.

301 madencinin ölümüne neden olan patlamadan sorumlu kimsenin tutuklamadığının altı çizilen açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"Adalet katliamı!

Türkiye tarihinin en büyük işçi katliamının davasında Somalı madencilere bir tekme daha atıldı.

301 maden işçisini öldürenlere, katliamda sorumluluğu olanlara, denetleme görevini yapmayanlara neredeyse ceza çıkmadı. 

Değiştirilen mahkeme heyeti, Soma Holding'in patronu Can Gürkan’a yüzlerce kişiyi kastla değil “bilinçli taksir”le öldürme suçundan 20 yıl hapis cezası verilmesine karar verdi. 

Mahkeme heyeti kimseyi tutuklamadı.

Dönemin Çalışma Bakanı dahil kamusal denetim görevini yerine getirmeyen yetkililere dokunulmadı.

Madenci ailelerinin söylediği gibi, bu adalet katliamının sorumlusu ülkeyi bir emekçi mezarlığına çevirenlerdir, Saray Rejimi’dir, onu yönetenlerdir. 

Katliamın failleri, sorumluları, bu işçi düşmanı düzeni kuranlar ve onların hakimleri iyi bilsin.

Soma davası bitmemiştir. 

301 madencimiz adına sizlerle helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız!"