TİP Sinop İl Örgütü: Sinop Nükleer Santral'e ilişkin onaylanan ÇED Raporu yok hükmündedir!

TİP Sinop İl Örgütü: Sinop Nükleer Santral'e ilişkin onaylanan ÇED Raporu yok hükmündedir!

TİP Sinop İl Örgütü'nün açıklamasında, Sinop'ta yapılmak istenen nükleer santral projesine ilişkin Bakanlık tarafından onaylanan ÇED Raporu'nun 'yok hükmünde' olduğu ifade edildi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sinop İl Örgütü, Sinop'ta yapılması istenen nükleer santral projesine ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, halkın ve sivil toplum örgütlerinin katılımına izin verilmeyen toplantılar sonucu oluşturulan ÇED raporunun yok hükmünde olduğu vurgulandı.

Türkiye İşçi Partisi'nin sosyal medya hesapları üzerinden konuyla ilgili yapıtığı açıklamada 'partimiz sadece Sinop'ta değil, dünyanın hiç bir yerinde nükleer santral ve nükleer silahlanma istemiyor' ifadesi kullanıldı.

 

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

 

Sinop Nükleer Santral projesine ilişkin bakanlığın onayladığı ÇED raporu bizim için YOK HÜKMÜNDEDİR!

 

ÇED raporu sürecine dair yapılacak olan halk  toplantısı Sinop halkı toplantıya alınmayarak  ve halkın itirazına rağmen yapılmış sayılmıştır. 2019 yılının Aralık ayında Ankara’da yapılan değerlendirme toplantısına ise Sinop’tan katılan sivil toplum örgütleri alınmamıştır. 

Kesilen 1 milyona yakın ağaçla bölgede  gerçekleșen doğa katliamının sonuçlarını ise yaşamaya başladık bile.

Gözünu kırpmadan ağaçlarımızı, en güzel zenginliğimizi yok eden kâr hırsı, Sinop’un en büyük gelir kaynağı olan balıkçılığı da yok edecektir. Sinop’ta doğal yaşamı yok edecek projenin acilen durdurulması gerekir!

Partimiz sadece Sinop'ta değil, dünyanın hiç bir yerinde nükleer santral ve nükleer silahlanma istemiyor. Çünkü düşünce olarak doğadaki bir karıncanın yuvasına götürdüğü taneden sorumluyuz. Bir arının bal aldığı çiçekten, topraktan, denizden, havadan, ağzı dili olmayan ağacımızdan sorumluyuz. 

Partimiz bu süreçte alanlarda olacak ve itirazını en gür sesle yükseltecektir.

Tip Sinop İl Örgütü