TİP Samandağ İlçe Örgütü, Barış Atay'ın katılımıyla açıldı

TİP Samandağ İlçe Örgütü, Barış Atay'ın katılımıyla açıldı

TİP, Samandağ’da ilçe örgütü ile Behice Boran Kültür Merkezi açılışını tamamladı. Açılışa TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay da katıldı.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP); Hatay Samandağ'da ilçe örgütü ve Behice Boran Kültür Merkezi’nin açılışını tamamladı. Çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanında çok sayıda yurttaşın da katıldığı açılışta TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu da bulundu. 

Samandağ Atatürk Mahallesi Özel Güneypark Hastanesi karşısında gerçekleşen açılışta konuşan TİP Samandağ İlçe Başkanı Önder Tam, "Bugün burada hem İlçe binamızın hem de Behice Boran Kültür Merkezi'mizin açılış törenini gerçekleştirmek için burada bulunuyoruz. Öncelikle başta dostumuz Ayhan Kara olmak üzere restorasyonda emeği geçen herkese, gençlerimize, yerel basındaki dostlarımıza, aynı zamanda demokratik kitle örgütlerine ve kurumlarımıza teşekkür ediyoruz. Herkese hayırlı uğurlu olsun” dedi.

'BİR HAYALİM VARDI'

Açılışta konuşma yapan TİP Hatay İl Başkanı Barış Can "Bende Samandağlıyım ve Samandağ ile ilgili bir hayalim vardı her zaman. Samandağ’da alternatif politika yapılabilir bu benim hayalim. Samandağlının yönetilmediği Samandağlının yönettiği, mağdurların değil mutluların olduğu bir Samandağ yaratılabilir" ifadelerini kullandı. 

Barış Can şunları söyledi:

"Bugün hem TİP ilçe binamızı hem de Behice Boran Kültür Merkezi'mizi açıyoruz. Bugün TİP’le ilgili dostlarımız yaşadığımız ortam, faşizm, birlikte mücadelenin önemi noktasında konuşacağız ama bugün benim en önemli olan olaylardan biri Behice Boran Kültür Merkezi'nin açılmış olması. Behice Boran bir akademisyen ve bir kadın. Bugünlerde Türkiye’de kadına şiddetin meşrulaştırıldığı tecavüzlerin, tecavüz edenlerin, çocuk istismarcılarının bırakılması için mecliste af tasarılarının çıkartıldığı daha dün bile kadına yönelik cinsel tacizin Yargıtay tarafından babacan bir tavır denilerek insanların bırakıldığı bir ortamda kadınların daha fazla mücadele alanında politik alanda var olmasını bir vesile olarak görüyoruz kültür merkezimizin. Onun için hepiniz hoş geldiniz.

Bende Samandağlıyım ve Samandağ’la ilgili bir hayalim vardı her zaman. Samandağ’ında alternatif politika yapılabilir bu benim hayalim. Samandağlının yönetilmediği Samandağlının yönettiği, mağdurların değil mutluların olduğu bir Samandağ yaratılabilir. Bunu da tepeden inme kararlarla değil halkla birlikte yapılabilir. Samandağ’ın tarihi buna uygun. Tekrardan hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”

'MÜCADELEYİ BÜYÜTMEYE ÇALIŞIYORUZ'

Açılışta söz alan TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay ise "Çok yeni bir partiyiz ve bu mücadeleyi olabildiğince büyütmeye çalışıyoruz" dedi.

Barış Atay konuşmasının devamında Türkiye'nin rejim değişikliği arifesinde olduğunu belirtirken "Artık ceberrut bir saldırının ötesinde açıktan bir meydan okuma ve bir rejim değişikliğinin arifesinde olduğumuzu söyleyebilirim. O yüzden bugünden yarına mücadeleyi arttırmamız gereken bir süreç" ifadelerini kullandı.

Barış Atay şunları söyledi: 

"Burası sadece bir kültür merkezi değil. Bölge halkının kültürel sanatsal çalışmalara katılabileceği gençlerin kadınların hem dayanışabileceği hem de örgütlenip mücadeleyi arttırabileceği bir merkez haline gelmesini umut ediyoruz. Ve Samandağ’da bu kültür merkezinin ilkini açmak birçok devrimci kuruluşun olduğu, Samandağ denilince hala sosyalist devrimci mücadele adına çok önemli bir kilometre taşı olmaya devam ettiğini düşünürsek Behice Boran’ın sanırım isminin burada olması hepimiz için çok gurur verici olacak. Bugünü bizimle paylaştığınız yoldaşlık ettiğiniz yan yana olduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim.”