TİP Muğla İl Örgütü: Çalışmak bile öğrenciler ve emekçiler için bir çare olmaktan çıkmıştır

TİP Muğla İl Örgütü: Çalışmak bile öğrenciler ve emekçiler için bir çare olmaktan çıkmıştır

TİP Muğla İl Örgütü geçtiğimiz günlerde Muğla'da şehir içi ulaşıma UKOME kararı ile yapılan zam nedeniyle açıklama yaptı. Açıklamada yapılan fahiş zamların öğrencilerin ve emekçilerin hayatını daha da zorlaştırdığı vurgulandı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Muğla İl örgütü tarafından geçtiğimiz günlerde Muğla'da ulaşıma yapılan fahiş zam kararı nedeniyle açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada "Bunun için mücadele eden, bu zamma itiraz eden tüm öğrenci ve işçilerin yanında olacağız" denildi.

TİP Muğla İl Örgütü tarafından yapılan açıklama şöyle:

Muğla'da 1 Temmuz 2019 tarihinden itibaren geçerli olan yeni toplu taşıma ücretleri Muğla halkı için ağır bir yük haline gelmiştir. 

Muğla'da yaşayanlar ve şehir dışından Muğla’ya kısıtlı imkanlarla öğrenim görmek için gelen öğrenciler, uzun saatler çalışarak sömürü altında çalışan mevsimlik işçiler için bu fiyatlar dudak uçuklatmaktadır.

Halihazırda küçük evlere turistik bir il diyerek yüksek kiralar talep eden ev sahipleri bir kenarda dururken isçilerin ve öğrencilerin karın tokluğuna yaşaması; en temel ihtiyaçlardan olan barınma ve ulaşım haklarının gaspedilmesi demektir.

Halkçı belediye anlayışı içinde olduğunu her zaman dile getiren belediyenin, toplu taşımaya bu kadar fahiş zam yapması, zaten zor şartlarda okumak için çalışan öğrencilerin yükünü daha da artırmıştır. Öğrenciler günde 12 saat çalıştırıp 30-40 TL gibi bir meblağa mahkum ediliyor

Okumak için çalışmak zorunda bırakılan öğrencilere müşteri ve iş yerlerinde çalışacak işçi gözüyle bakılması kabul edilemez. Çalışmak bile artık öğrenciler ve emekçiler için bir çare olmaktan çıkmıştır. 

Bizler Muğla’da yaşayan emekçiler olarak yüksek kiralar ve pahalı toplu taşımadan sıkıntılar yaşamaktayız. Bu nedenlerden dolayı Muğla’da zaten pahalı olan ulaşımın daha pahalı hale getirilmesine sessiz kalmayacağız. Belediyeleri rant alanına çevirenlere bir kez daha burdan sesleniyoruz barınma ve ulaşım en temel  hakkımız, para ile satılmaz. Bunun için mücadele eden, bu zamma itiraz eden tüm öğrenci ve işçilerin yanında olacağız.