TİP MK üyesi Utkan Adıyaman sonsuzluğa uğurlandı

TİP MK üyesi Utkan Adıyaman sonsuzluğa uğurlandı

Türkiye İşçi Partisi kurucularından, Merkez Komitesi üyesi, eğitim emekçisi Utkan Adıyaman 3 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetmesinin ardından bugün sonsuzluğa uğurlandı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Merkez Komitesi üyesi Utkan Adıyaman sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetmesinin ardından bugün TİP Sarıgazi İlçe Örgütü önünde buluşan yoldaşları, dostları, mücadele arkadaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Adıyaman'ın uğurlandığı törene çok sayıda kişinin yanı sıra yoldaşları, dostları, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, Halkevleri Genel Başkanı Nuri Günay katıldı.

'UTKAN İLE DÖVÜŞTÜK UTKAN İLE KAZANACAĞIZ'

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş törende yaptığı konuşmasında Utkan Adıyaman'ın yaptığı iyi şeylerle hatırlanacağını belirterek, "Türkiye İşçi Partisi'nde iyi bildiğiniz, güzel bildiğiniz, Türkiye İşçi Partisi'ni anlamlı değerli kılan ne varsa, Utkan Adıyaman'ın eseridir" ifadelerini kullandı. Baş, Adıyaman'ın mücadeleci kimliğine vurgu yaparak, "Bu düzen Utkan'dan kurtuldum diye seviniyorsa, sevincini kursağında bırakmazsak bu dünyada yaşamak haram olsun" dedi. Baş, Utkan Adıyaman ile çalışmaktan onur duyduğunu dile getirerek "Utkan ile birlikte çalıştık, Utkan ile birlikte dövüştük, Utkan ile birlikte yarattık, Utkan ile birlikte kazanacağız" diye konuştu.

'YAŞASIN UTKAN'IN BİRİCİK TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ'

Erkan Baş'ın ardından konuşan Utkan Adıyaman'ın ablası Selcan Adıyaman, "Bir insanın kardeşini uğurlamak için konuşma yapması tarifi mümkün olmayan bir acı; fakat buradaki her devrimci bilirki, her devrimcinin bir uğurlanma hayali vardır. İşte biz iki kardeş, iki devrimci birbirimizin uğurlanmasında konuşma yapma sözü vermiştik" dedi. Abla Adıyaman, "Benim hikayemin biricik kahramanı, canım kardeşim son sözü sana bırakıyorum. 'Abla, durum felaket, çok fena bittik, ama kalkacağız, mecburen'. İsmail Utkan Adıyaman bizi sonsuz bir acıyla baş başa bırakarak öldü. Ama yaşasın onun biricik sevgilisi Ayşe Ada Adıyaman, yaşasın Ali Aslan Adıyaman, yaşasın Utkan'ımın biricik Türkiye İşçi Partisi, yaşasın devrim ve sosyalizim" dedi.

'BU TOPRAKLARDAN DEVRİMCİ BİR ÖĞRETMEN GEÇTİ'

Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, "Ben Utkan'ı birebir tanımayanlardım fakat hastaneye kaldırıldığından beri hakkında onlarca yazı okudum ve şunu çok net söyleyebilirim ki bu memleketten, bu topraklardan bir devrimci öğretmen geçti, Utkan Adıyaman geçti" dedi. Aydoğan, Utkan Aydoğan'ın ayrılışının çok erken olduğunu ifade ederek, "Senin bu memlekete olan inancından vazgeçmeyeceğiz, faşizmin tüm baskısına rağmen tekrar ve tekrar ayağa kalkacağız, sana söz olsun" dedi.

'UTKAN, ZOR GÜNLERDE DEVRİMCİLİĞİ SEÇEN ENDER İNSANLARDAN BİRİDİR'

Halkevleri Genel Başkanı Nuri Günay ise "Bizler yoldaşlığın, dostluğun, arkadaşlığın ne demek olduğunu biliyoruz, devrimciliğin son görevlerini de biliyoruz ve yaşıyoruz. Ama herhalde bu hayatta en zor görev arkadaşlarımızın uğurlandığı böylesi durumlarda konuşmak" ifadelerini kullandı. Günay, Utkan Adıyaman ile aynı kuşağın çocukları olduğunu belirterek, solcuların baskı altına alındığı dönemlerde, zor günlerde devrimciliği seçen ender insanlardan olduğunu söyledi. 

TİP Sarıgazi İlçe Örgütü'nün önünde yapılan törenin ardından Adıyaman "Utkana sözümüz devrim olacak, Yaşasın devrim ve sosyalizm" sloganlarıyla Sarıgazi Cemevi'ne götürüldü.

Sarıgazi Cemevi'ne getirildikten sonra Adıyaman uğurlanmak üzere Çekmeköy Mezarlığı'na getirildi. Yoldaşları, dostları ve sevenlerinin saygı duruşunun ardından Türkiye İşçi Partisi kurucularından, Merkez Komitesi üyesi, eğitim emekçisi Utkan Adıyaman sonsuzluğa uğurlandı.