TİP MK üyesi Can Soyer: Yapısal krizler, iktidarı aşan boyutlarda

TİP MK üyesi Can Soyer: Yapısal krizler, iktidarı aşan boyutlarda

Soyer, "Devrimcilerin, ilericilerin yapması gereken şey, bu kriz ve Saray Rejimi karşısındaki muhalefetin uzlaşmazlığını sağlama almak olmalıdır" ifadelerini kullandı.

İleri Haber

TİP MK Üyesi Can Soyer, “Bugün geldiğimiz noktada, AKP siyasal, ekonomik ve ideolojik krizler içerisinde. Yapısal kriz olarak adlandırabileceğimiz bu kriz AKP'yi de aşıp sistemin bütününe varan boyutlarda” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin İl Örgütü tarafından Merkez Komite (MK) üyesi Can Soyer katılımıyla "Sosyalizmin çıkış yolu: Eşiği atlamak, kitlelerle buluşmak” başlıklı bir söyleşi yapıldı. TİP Mersin İl Örgütü Binası’nda yapılan söyleşide konuşan Soyer, AKP’nin siyasal, ekonomik, ideolojik bir krizde olduğunu ve bu krizin sistemin bütününe vardığını söyledi.

‘DÜZENİ KORUYACAK ÇIKIŞLAR ARANIYOR’

AKP hükümetinin içinde bulunduğu krizler karşısında mücadelenin nasıl yükseltileceğini değerlendiren Soyer, şu ifadeleri kullandı:

"2010 referandumuyla AKP iktidarını sağlama aldı. Ancak Gezi Direnişi ve 7 Haziran seçimleri AKP'nin kırılma noktalarıydı. Son süreçte MHP ile yaptıkları ittifak, toplumsal alandaki etkinliğinin zorlaşmasına sebep oldu. Bugün geldiğimiz noktada AKP siyasal, ekonomik ve ideolojik krizler içerisinde. Yapısal kriz olarak adlandırabileceğimiz bu kriz AKP'yi de aşıp sistemin bütününe varan boyutlarda. Bu sebeple yalnızca AKP değil, düzen içi diğer oluşumlar da bu krizden düzeni koruyacak çıkışlar arıyor. Devrimcilerin, ilericilerin yapması gereken şey, bu kriz ve Saray Rejimi karşısındaki muhalefetin uzlaşmazlığını sağlama almak olmalıdır."

Söyleşi katılımcıların soru ve değerlendirmelerinin ardından son buldu.