TİP milletvekillerinin fezleke gerekçesi: Tweet atmak ve paylaşmak

TİP milletvekillerinin fezleke gerekçesi: Tweet atmak ve paylaşmak

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay’ın twitter hesabından yaptığı paylaşımı retweetleyen TİP Genel Başkanı Erkan Baş’a fezleke hazırlandı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş hakkında TİP Hatay Milletvekili Barış Atay’ın paylaşımını retweetlediği için fezleke hazırladı. Atay hakkında da aynı paylaşımdan dolayı fezleke hazırladı. 

TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Baş’a sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “Cumhurbaşkanına hakaret”, TİP Hatay Milletvekili Barış Atay’a ise yine sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “Cumhurbaşkanı koruması Ali Erdoğan’a hakaret” suçundan fezleke hazırlandı.

GEREKÇE: TWEET ATMAK

Atay’ın twitter hesabından “Bu 50 kg esrarla yakalandığında içiciyim diye serbest kalan yeğen Ali Erdoğan… Yine hepsini içmiş herhalde…” ve  “İçici olan yeğen Mehmet Erdoğan’mış. Koruma yeğen Ali Erdoğan içmeden böyle…” şeklindeki paylaşımları fezleke konusu oldu.

Genel Başkan Baş hakkında ise Twitter hesabından Atay’ın yaptığı “#SadeceDiktatör kendi sahnemiz dahil, Kadıköy ilçesindeki bütün kapalı-açık mekanlarda yasaklandı #SadeceDiktatörYasaklar” şeklindeki paylaşımını retweetlemesi fezleke konusu oldu. 

MA'nın haberine göre ayrıca Baş’ın “Seyrettik, yine seyredeceğiz ve herkesin seyretmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bakalım halk mı büyük #SadeceDiktatörmü?” ve “ Diktatörlük, dünyanın en kötü komedilerinden birisinde Barış Atay’ı zorunlu başrol oyuncusu yaptı!” paylaşımları fezleke gerekçesi olarak gösterildi