TİP Milletvekilleri Erkan Baş ve Barış Atay, Antalya ve Bursa'da yurttaşlarla buluştu

TİP Milletvekilleri Erkan Baş ve Barış Atay, Antalya ve Bursa'da yurttaşlarla buluştu

TİP Milletvekilleri Erkan Baş ve Barış Atay, 'Bir Yol Var' kampanyası kapsamında bugün Antalya ve Bursa'da yurttaşlarla bir araya geldi.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş ile Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, TİP'in başlattığı "Bir Yol Var" kampanyası kapsamında Antalya ve Bursa'da yurttaşlarla buluştu.

Erkan Baş’ın dün başladığı Antalya ziyareti, beraberindeki parti heyetiyle bugün de Manavgat’ta devam etti. Erkan Baş ve parti heyeti önce İbrahim Sözen Gençlik Merkezi Konferans Salonunda halk ile buluştu. Baş, bu buluşmada “Türkiye İşçi Partisi, sokaktaki insanın, tarladaki köylünün, fabrikadaki işçinin, evin bütün yükü üstüne yıkılan kadının siyaset yapabilmesi için kuruldu” dedi. 

'GÜÇLÜ BİR SOL OLMADIKÇA AKP'Yİ YENMEK MÜMKÜN OLMUYOR'

Erkan Baş konuşmasına şöyle devam etti:

“Memlekette gerçek bir sol güç olmadığında AKP’yi yenmek mümkün olmuyor. Geçtiğimiz 20 yıldan çıkarttığımız ders şudur: Kurtarıcı beklemeyin, hemen harekete geçin; sokağınızda örgütlenin, mahallenizde örgütlenin, komşularınızla memleket meselelerini konuşun, okulunuzda arkadaşlarınızla konuşun. Hangi partiye inanıyor, güveniyorsanız ona gidin. Bu siyasi partiler düzenini değiştirmemiz lazım. Bütün siyasi partilerde tek adam rejimi var, bunu değiştirmemiz gerekli”.

'BİR AN ÖNCE SANDIK KURULMALI VE BU İKTİDARDAN KURTULMALIYIZ'

Baş, Yaşamak İçin Sosyalizm kitabının imza gününe geçmeden önce gerçekleştirdiği konuşmasında erken seçim tartışmalarına da değindi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş şunları kaydetti:

“Aynı gün iki seçim olacak, biz istiyoruz ki hemen seçim olsun. Bugün bile olsa geç kaldık zaten. Bir an önce sandık kurulmalı ve bu iktidardan kurtulmalıyız. Diyorlar ki seçimi kaybetseler de gitmezler, giderler arkadaşlar; biz göndeririz!” sözleriyle erken seçim istediklerini belirtti. Sözlerine, seçimler zamanında yapılacak olursa 18 yaşını dolduran 11 milyon seçmenin tavrının ne olacağına dair tespitleri ile devam etti: “Bu gençler AKP’den nefret ediyorlar, kurtulmak istiyorlar. Ama Millet İttifakı’na baktıklarında da umut görmüyorlar, güvenmiyorlar. Ekonominin bu hale gelmesinde payı olan Babacan’ın, katliamlarla anılan Davutoğlu’nun olduğu Millet İttifakı’na güvenmiyorlar diye kızacak, apolitik mi diyeceğiz bu insanlara? Meclis’te halkın sorunlarını dile getirecek bir muhalefet lazım. Halk adına hesap soracak bir muhalefet olmazsa yine şu an yaşadıklarımızın bir benzerini yaşarız. Birilerinin işçinin hakkını savunması lazım”.

Baş ve parti heyeti, Manavgat’taki halk buluşması ve imza günü etkinliğinin ardından Muratpaşa’ya geçti.

BARIŞ ATAY BURSA’DA 

TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay da bugün Bursa’da “Bir Yol Var “kampanyası kapsamında ki tura devam etti.

Atay ve parti heyeti Bursa Akademik Odalar Birliği’nde gerçekleşen Halk Buluşması etkinliğinde halk ile bir araya geldi.

Atay ve parti heyeti günün son etkinliğinde ise Gençlik Buluşması kapsamında Nilüfer Gençlik Evi’nde iki saat süren toplantıda gençlerle buluştu.