TİP milletvekilleri emekçilerle buluşmak için yola çıkıyor: #BirYolVar

TİP milletvekilleri emekçilerle buluşmak için yola çıkıyor: #BirYolVar

Kampanya kapsamındaki buluşmaların ilki Ahmet Şık tarafından Adana’da düzenlenirken, Erkan Baş Almanya’da, Barış Atay ise Çanakkale’de emekçilerle buluşacak.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekilleri Erkan Baş, Barış Atay, Ahmet Şık ve Sera Kadıgil, Türkiye’de ve yurt dışında farklı illerdeki halk buluşmalarından oluşan bir tura çıkıyor.

“Meclisi halka, halkı meclise taşıyoruz” şiarıyla yola çıkan ve bu doğrultuda halk buluşmaları düzenleyen TİP milletvekilleri, bu buluşmaların kapsamını genişletiyor.

Partinin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruyla #BirYolVar etiketiyle çıkılan bu yolda emekçilerle bir arada olmayı hedefleyen milletvekilleri ilerleyen günlerde Türkiye’nin farklı illerinde ve yurt dışında halk buluşmaları gerçekleştirilecek.

AHMET ŞIK ADANA’DA

15 Ekim Cuma günü itibarıyla İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Adana’da halkla bir araya gelerek turun ilk adımlarını attı. Şık, Adana Gazeteciler Cemiyeti’ne yaptığı ziyarette yerel basınla buluştuktan sonra esnaf ve mahalle ziyaretlerini gerçekleştirdi. Ardından Koza TV’nin konuğu olan Ahmet Şık, 16 Ekim Cumartesi günü (bugün) de Adana’daki buluşmalarını sürdürecek.

Şık’ın Adana turundaki 2. günün programı da belli oldu. Saat 10.00’da Adana Baro Tesisleri’ndeki kahvaltı organizasyonunda yer alacak olan Ahmet Şık, 13.30’da Adana Makine Mühendisleri Odası’nda sendika ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle toplantı halinde olacak.

Günün son etkinliğinde ise Şık, 17.00’da Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde halk buluşmasını gerçekleştirerek Adana turunu sonlandıracak.

BARIŞ ATAY ÇANAKKALE’DE

Aynı gün içerisinde TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay da Çanakkale Gölge Kitabevi’nde bölge halkıyla bir araya gelecek. Bu organizasyon ise saat 15.00’te başlayacak.

TİP’ten yapılan açıklamaya göre ilerleyen günlerde TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş’ın Almanya ve İngiltere’deki; Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil’in ise İzmir’deki organizasyonlarıyla ilgili de detaylar netleştikçe gerekli bilgilendirmeler yapılacak.